Hubový sendvič

Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou (fotorecept)

Autor receptu: happybunny

Nie nadarmo je hliva kotúčová nazývaná aj kráľovskou hlivou, je naozaj výnimočne chutná a mäsitá, priam stvorená pre takýto svieži letný sendvič napráskaný len tými najlepšími chuťami. Tieto jednohubky sú hitom vždy, keď sa zíde rodina a priatelia. :)

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame si všetky prísady na marinádu, vývar môžeme nahradiť japonským saké alebo jednoducho vodou.
  2. Hlivu kotúčovú si nakrájame na približne 0,5 cm hrubé plátky (rovnako sa dá v tomto recepte pripraviť aj iná huba alebo tenké plátky tofu, seitan, čo nám chutí :) ).
  3. Z oboch strán po nich lyžicou roznesieme marinádu a necháme ju pôsobiť 15 minút.
  4. Kým sa hliva marinuje, nakrájame si cibuľu - na polovicu a potom na pásiky.
  5. Na strednom plameni a na oleji si opekáme hlivu, 8 minút z jednej strany a po otočení ďalších 5 minút.
  6. Poukladáme vedľa seba, aby sa nezlepili dokopy.
  7. Cibuľku si na oleji orestujeme na stredne vysokom plameni prvé 2 minúty do sklovita, potom sporák znížime na miernu teplotu a necháme ju 10 minút karamelizovať s občasným premiešaním ak by sa náhodou začala pripekať. Karamelizácii po 10 minútach dopomôžeme pridaním cukru, osolíme a ďalej karamelizujeme 10-15 minút. Potom znížime teplotu na jednotku, papriku, čierne korenie a taký malý frk octu na vyrovnanie chutí pridávame 2 minúty pred odstavením zo sporáka.
  8. Zmiešame si prísady na majonézovú omáčku.
  9. Nakrájame si zvyšnú zeleninu a všetko si prichystáme na obloženie pečiva.
  10. Na suchej panvici si opečieme vnútornú stranu pečiva, aby nenasiaklo šťavu a nerozmočilo sa.
  11. Obe strany potom natrieme majonézou, pridáme krúžky paradajky, rímsky šalát, hlivy, krúžky kyslej uhorky a napokon skaramelizovanú cibuľu.
  12. Zľahka položíme na vrch druhú stranu pečiva, z oboch krajov prepichneme špáradlami a v strede prerežeme aby konzumácia nebola veľmi náročná. :)
  13. Z tohto receptu pripravíme 8 mini sendvičov, ktoré môžeme podávať aj ako hlavné jedlo s našou obľúbenou prílohou, napríklad s pečenými zemiakmi. Dobrú chuť! ♥