Zeleninové fašírky

bikita - fotkabikita, 17. januára 2014
Zeleninové fašírky
Foto: bikita

S fašírkami som poslednú dobu veľa šťastia nemala, nedarili sa mi urobiť na panvici, vždy z nich boli placky, tak som si vymyslela vlastný Zobraziť celý popisS fašírkami som poslednú dobu veľa šťastia nemala, nedarili sa mi urobiť na panvici, vždy z nich boli placky, tak som si vymyslela vlastný recept a namiesto vyprážania som ich upiekla :)

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
1 ks čerstvé celé
3 ks
1 ks
1 pohár
5 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Najprv som si dala variť karfiol, do druhého hrnca som dala variť pšeno. Ja varím pšeno tak, že dám pohár pšena 1 a pol pohára vody a lyžičku soli, a varím na slabom plameni kým sa mi nevyvarí všetka voda, potom už len vypnem. Zatiaľ som si nakrájala cibuľu na drobno, pripravila som si ju do misky kde budem robiť cesto a posolila som ju. Potom som si nastrúhala mrkvu a petržlen a pridala to k tomu. Keď sa mi dovarilo pšeno pridala som aj to. karfiol som po dovarení rozpučila pučidlom na zemiaky a všetko som to zmiešala posolila a dokorenila, pridala som vajce a múku podľa potreby aby to bolo husté a tvarovateľné. cesto následne vyzeralo tak ako vidíte na obrázku.

    Zeleninové fašírky - obrázok 1
  2. 2

    Vytvarovala som s toho fašírky a poukladala som ich na plech. Ja som ich piekla na silikonovej podložke, ale môže sa použiť aj papier na pečenie. Dala som to piecť do rúry, ktorú som predhriala na 200°C, ale moja rúra je trocha slabšia takže ja dávam vždy o min. 10 stupňov viac ako je v recepte, tak ak máte silnejšiu rúru dajte si menej. Piekla som to 45 min a potom som ešte pustila na 5 min gril, aby sa trocha sfarbili.

    Zeleninové fašírky - obrázok 2
  3. 3

    A takto vyzerali upečené :)

    Zeleninové fašírky - obrázok 3
  4. 4

    A podávala som to s cviklovou omáčkou. Uvarenú cviklu som rozmixovala a zmiešala so sladkou smotanou a trochou múky :) Vynikajúce a ľahké jedlo

    Zeleninové fašírky - obrázok 4

Diskusia k receptu

luss44
tak toto je niečo pre moje baby, dobre si to vymyslela, vyzerajú chutne. Vyskúšame, vďaka.
giussa
pekný recept, len som si nie celkom istá, či do rastlinnej skupiny v delenej strave patrí vajce
kuchticka
Dobry recept , vyskusam, ale okrem mrkve, petrzlenu a karfiolu pridam dalsi druh zeleniny co doma mam (turnip, rutabaga - neviem ako sa volaju po slovensky) a tiez cesnak, oregano alebo majoran, (salviu?)
astheart
Turnip je druh brukve/řepy - čistě bílá nebo nafialovělá, česky (BRUKEV ŘEPÁK) VODNICE. Rutabaga je její blízká příbuzná, trochu větší a žlutá, česky (BRUKEV ŘEPKA) TUŘÍN, někdy se jí říká Swedish turnip = švédská brukev.
astheart
V anglicky psaných receptech najdete pod TURNIP vodnici a rutabaga se často nazývá SWEDE. Obrázky neumím přidat, prosím "vygoogliť", :) .
hanis
Krásný recept, určitě brzy vyzkouším :))
angiek
mnam zvyknem robit karfiolove fasirky na plechu ale toto vyskusam, paci sa mi to
amilka2
Mňa zaujala ta cviklova omáčka, ochutím si ju čím? Mne by tam pasovala mleta rasca cukor soľ a kvapka octu.
viera1
@amilka2 môžeš pridať strúhaný chren a radšej rímsku rascu+kyslú smotanu.