Zeleninové fašírky

Zeleninové fašírky
Foto: pusta
pustaPusta, recept pridal: 22. februára 2011 11:57Ďalšie jeho recepty

Zeleninové fašírky sú vynikajúcim vegetariánskym jedlom, ktoré sa dajú pomerne rýchlo pripraviť. Robievam najradšej zo zeleniny, varenej vo vývare. Sú oveľa chutnejšie a je to šikovný spôsob zužitkovania polievkovej zeleniny. Kombinácia zeleniny je ľubovoľná, mrazenú zeleninu nepoužívam.

Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Uvarenú koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájame na kocky. Petržlenovú a zellerovú vňať posekáme na jemno, žemle namočíme do vody a vytlačíme z nich vodu. Všetko dáme i s vajcami a vytlačenou žemľou do misy. Pridáme karfiol, hrášok , posekané vňate a vajcia.

2

Na oleji orestujeme cibuľu a vychladnutú primiešame k zeleninovej zmesi v mise. Osolíme, okoreníme vegetou a mletým čiernym korením, zmes poriadne spracujeme, zahustíme strúhankou a vlhkými rukami formujeme fašírky, ktoré ešte obalíme v strúhanke. Hotové fašírky vysmážame v rozohriatom oleji.

3

Zeleninové fašírky podávame so zemiakmi, upravenými na rôzny spôsob, najlepšie so zemiakovou kašou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • frezia68, 22. februára 2011 o 16:27
    Tiež rada robím a najradšej s kašou...máme podobné chute :-)))


  • pusta, 22. februára 2011 o 17:11
    áno frezia, je to tak, už dlho som nerobila, ale v nedeľu mi zostalo veľa zeleniny zo slepačieho vývaru a chutilo každému.


  • jarunka, 22. februára 2011 o 20:09
    Mam rada taketo jedla.


  • elekra, 23. februára 2011 o 10:42
    Zeleninové fašírky MILUJEM!


  • pusta, 23. februára 2011 o 12:11
    elektra, ja ich tiež milujem a ešte viac mi vyhovuje tá úžasná variabilita použitej zeleniny.


  • cinkla, 23. februára 2011 o 21:27
    Aj ja ich rada robim uz 40 rokov , lebo kazdemu z nas chutia a cuduj sa svete, ten recept sa vöbec nemeni....


  • pusta, 24. februára 2011 o 02:08
    cinkla, rozosmiala si ma, som na tom ako ty, jasne že sa ten recept nemení, mení sa len možnosť kombinácie zeleniny...


  • kiki2, 21. októbra 2012 o 21:27
    Su super vyskusam zajtra:-)


  • kaixi, 17. januára 2013 o 13:51
    ukladám a veľmi pekne ďakujem :)) v receptoch veľmi experimentujem / aj vzhľadom na to, že niekedy nemám nejakú surovinu /.


  • janina230, 1. apríla 2014 o 11:08
    ja sa ich akurat chystam robit uz sa na ne tesim som zvedava co povedia ostatny



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Fernando Perez Arellano: Šéfkuchár a majiteľ najlepšej reštaurácia na ostrove Malorka
Srší energiou a nešetrí slovami. Pracoval v najlepších európskych reštauráciách, až nakoniec založil svoju.

Bôčik na čiernom pive
Strýko Milan prežil takmer celý svoj život v Sudoměriciach. Len kúsok od dnešných slovenských hraníc, len dve míle od Skalice.

Varecha 39/2014: Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 39/2014: Jablková kuchárka Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


TOPlist