Zeleninové fašírky

Zeleninové fašírky
Foto: pusta
pustaPusta, 9 ročné dievča, Bratislava, recept pridala: 22. februára 2011 11:57Ďalšie jej recepty

Zeleninové fašírky sú vynikajúcim vegetariánskym jedlom, ktoré sa dajú pomerne rýchlo pripraviť. Robievam najradšej zo zeleniny, varenej vo vývare. Sú oveľa chutnejšie a je to šikovný spôsob zužitkovania polievkovej zeleniny. Kombinácia zeleniny je ľubovoľná, mrazenú zeleninu nepoužívam.

Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Uvarenú koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájame na kocky. Petržlenovú a zellerovú vňať posekáme na jemno, žemle namočíme do vody a vytlačíme z nich vodu. Všetko dáme i s vajcami a vytlačenou žemľou do misy. Pridáme karfiol, hrášok , posekané vňate a vajcia.

2

Na oleji orestujeme cibuľu a vychladnutú primiešame k zeleninovej zmesi v mise. Osolíme, okoreníme vegetou a mletým čiernym korením, zmes poriadne spracujeme, zahustíme strúhankou a vlhkými rukami formujeme fašírky, ktoré ešte obalíme v strúhanke. Hotové fašírky vysmážame v rozohriatom oleji.

3

Zeleninové fašírky podávame so zemiakmi, upravenými na rôzny spôsob, najlepšie so zemiakovou kašou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (3,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • frezia68, 22. februára 2011 o 16:27
    Tiež rada robím a najradšej s kašou...máme podobné chute :-)))


  • pusta, 22. februára 2011 o 17:11
    áno frezia, je to tak, už dlho som nerobila, ale v nedeľu mi zostalo veľa zeleniny zo slepačieho vývaru a chutilo každému.


  • jarunka, 22. februára 2011 o 20:09
    Mam rada taketo jedla.


  • elekra, 23. februára 2011 o 10:42
    Zeleninové fašírky MILUJEM!


  • pusta, 23. februára 2011 o 12:11
    elektra, ja ich tiež milujem a ešte viac mi vyhovuje tá úžasná variabilita použitej zeleniny.


  • cinkla, 23. februára 2011 o 21:27
    Aj ja ich rada robim uz 40 rokov , lebo kazdemu z nas chutia a cuduj sa svete, ten recept sa vöbec nemeni....


  • pusta, 24. februára 2011 o 02:08
    cinkla, rozosmiala si ma, som na tom ako ty, jasne že sa ten recept nemení, mení sa len možnosť kombinácie zeleniny...


  • kiki2, 21. októbra 2012 o 21:27
    Su super vyskusam zajtra:-)


  • kaixi, 17. januára 2013 o 13:51
    ukladám a veľmi pekne ďakujem :)) v receptoch veľmi experimentujem / aj vzhľadom na to, že niekedy nemám nejakú surovinu /.


  • janina230, 1. apríla 2014 o 11:08
    ja sa ich akurat chystam robit uz sa na ne tesim som zvedava co povedia ostatny


  • marika21, 14. novembra 2014 o 22:54
    Už aj ja sa chystám zo zeleniny spraviť placky, fašírky. Dávno som ich nerobila. Keď ich robím použijem zeleninu akú mám, dá sa povedať vždy sú trochu iné. Tvoje vyzerajú veľmi chutne. Tiež k nim robievam zemiakovú kašu.*****


  • pusta, 15. novembra 2014 o 15:26
    dakujem za pekné komentáre @kiki2 , @kaixi , @janina230.


  • pusta, 15. novembra 2014 o 15:28
    @marika21 , som rada, že sa ti môj recept páči :-)
    tiež už budem musieť pripraviť tieto fašírky, dávno sme nemali.
    dakujem za pochvalu a 5*


  • duristachitka, 16. februára 2015 o 10:42
    Možno sú dobré, ale na fotografii vyzerajú mimoriadne odpudivo...


  • pusta1, 16. februára 2015 o 10:47
    @durastachitka , máš pravdu, súhlasím s tebou., fotka je fakt zlá.
    dakujem za komentár.


  • marika21, 28. marca 2015 o 19:48
    Zeleninové fašírky vyzerajú dobre. Čo ich treba dofarbiť, retušovať? Fotografiu nejeme, ale sa riadime receptom, ktorý nám tu Varecháčka @pusta pridala.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Kačica na pive
V polovici júna som strávil pár dní v čarovnom kraji poľského Podkarpatska. Cestoval som za poľským vínom a objavil som tam poľské pivo.

Šéfkuchár Richard Noskovič: Kuchár by mal byť osobnosť
O tom, že aj mimo Bratislavy sa dajú na Slovensku nájsť kvalitné reštaurácie s inovatívnou kuchyňou nás v rozhovore presvedčil šéfkuchár Richard Noskovič z RESIDENCE HOTEL & CLUB na Donovaloch.

Prašičkove ličnice
Bola posledná májová nedeľa a na Ľubľanskom hrade sa už degustovali posledné súťažné vzorky vína. Päťdesiaty siedmy ročník medzinárodného konkurzu vín bol už za nami.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 28/2015: Podunajská kuchyňa Podunajská kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 10. júla v denníku Pravda.


TOPlist