Zeleninové fašírky

pustaPusta, 10 ročné dievča, Bratislava, 22. februára 2011 11:57
Ďalšie jej recepty »

Zeleninové fašírkyFoto: pusta

Zeleninové fašírky sú vynikajúcim vegetariánskym jedlom, ktoré sa dajú pomerne rýchlo pripraviť. Robievam najradšej zo zeleniny, varenej vo vývare. Sú oveľa chutnejšie a je to šikovný spôsob zužitkovania polievkovej zeleniny. Kombinácia zeleniny je ľubovoľná, mrazenú zeleninu nepoužívam.

4
porcie
15 min
príprava
10 min
tepelná úprava

Suroviny

Celkové množstvo zeleniny 600 g:
150 g, varená
150 g, varený
150 g
50 g, uvarený
100 g, varené, ev. iná kombinácia zeleniny
1 ks, malá
1/2 zväzku
p.p
2 ks
2 ks
p.p
p.p
podľa chuti
1/2 PL
1/2 čl

Postup prípravy

  1. 1

    Uvarenú koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájame na kocky. Petržlenovú a zellerovú vňať posekáme na jemno, žemle namočíme do vody a vytlačíme z nich vodu. Všetko dáme i s vajcami a vytlačenou žemľou do misy. Pridáme karfiol, hrášok , posekané vňate a vajcia.

  2. 2

    Na oleji orestujeme cibuľu a vychladnutú primiešame k zeleninovej zmesi v mise. Osolíme, okoreníme vegetou a mletým čiernym korením, zmes poriadne spracujeme, zahustíme strúhankou a vlhkými rukami formujeme fašírky, ktoré ešte obalíme v strúhanke. Hotové fašírky vysmážame v rozohriatom oleji.

  3. 3

    Zeleninové fašírky podávame so zemiakmi, upravenými na rôzny spôsob, najlepšie so zemiakovou kašou.

ohodnoť recept:
Hlasovali 4 ľudia (3,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist