Zeleninové fašírky

Zeleninové fašírky
Foto: pusta
pustaPusta, recept pridal: 22. februára 2011 11:57Ďalšie jeho recepty

Zeleninové fašírky sú vynikajúcim vegetariánskym jedlom, ktoré sa dajú pomerne rýchlo pripraviť. Robievam najradšej zo zeleniny, varenej vo vývare. Sú oveľa chutnejšie a je to šikovný spôsob zužitkovania polievkovej zeleniny. Kombinácia zeleniny je ľubovoľná, mrazenú zeleninu nepoužívam.

Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Uvarenú koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájame na kocky. Petržlenovú a zellerovú vňať posekáme na jemno, žemle namočíme do vody a vytlačíme z nich vodu. Všetko dáme i s vajcami a vytlačenou žemľou do misy. Pridáme karfiol, hrášok , posekané vňate a vajcia.

2

Na oleji orestujeme cibuľu a vychladnutú primiešame k zeleninovej zmesi v mise. Osolíme, okoreníme vegetou a mletým čiernym korením, zmes poriadne spracujeme, zahustíme strúhankou a vlhkými rukami formujeme fašírky, ktoré ešte obalíme v strúhanke. Hotové fašírky vysmážame v rozohriatom oleji.

3

Zeleninové fašírky podávame so zemiakmi, upravenými na rôzny spôsob, najlepšie so zemiakovou kašou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (3,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • frezia68, 22. februára 2011 o 16:27
    Tiež rada robím a najradšej s kašou...máme podobné chute :-)))


  • pusta, 22. februára 2011 o 17:11
    áno frezia, je to tak, už dlho som nerobila, ale v nedeľu mi zostalo veľa zeleniny zo slepačieho vývaru a chutilo každému.


  • jarunka, 22. februára 2011 o 20:09
    Mam rada taketo jedla.


  • elekra, 23. februára 2011 o 10:42
    Zeleninové fašírky MILUJEM!


  • pusta, 23. februára 2011 o 12:11
    elektra, ja ich tiež milujem a ešte viac mi vyhovuje tá úžasná variabilita použitej zeleniny.


  • cinkla, 23. februára 2011 o 21:27
    Aj ja ich rada robim uz 40 rokov , lebo kazdemu z nas chutia a cuduj sa svete, ten recept sa vöbec nemeni....


  • pusta, 24. februára 2011 o 02:08
    cinkla, rozosmiala si ma, som na tom ako ty, jasne že sa ten recept nemení, mení sa len možnosť kombinácie zeleniny...


  • kiki2, 21. októbra 2012 o 21:27
    Su super vyskusam zajtra:-)


  • kaixi, 17. januára 2013 o 13:51
    ukladám a veľmi pekne ďakujem :)) v receptoch veľmi experimentujem / aj vzhľadom na to, že niekedy nemám nejakú surovinu /.


  • janina230, 1. apríla 2014 o 11:08
    ja sa ich akurat chystam robit uz sa na ne tesim som zvedava co povedia ostatny


  • marika21, 14. novembra 2014 o 22:54
    Už aj ja sa chystám zo zeleniny spraviť placky, fašírky. Dávno som ich nerobila. Keď ich robím použijem zeleninu akú mám, dá sa povedať vždy sú trochu iné. Tvoje vyzerajú veľmi chutne. Tiež k nim robievam zemiakovú kašu.*****


  • pusta, 15. novembra 2014 o 15:26
    dakujem za pekné komentáre @kiki2 , @kaixi , @janina230.


  • pusta, 15. novembra 2014 o 15:28
    @marika21 , som rada, že sa ti môj recept páči :-)
    tiež už budem musieť pripraviť tieto fašírky, dávno sme nemali.
    dakujem za pochvalu a 5*


  • duristachitka, 16. februára 2015 o 10:42
    Možno sú dobré, ale na fotografii vyzerajú mimoriadne odpudivo...


  • pusta1, 16. februára 2015 o 10:47
    @durastachitka , máš pravdu, súhlasím s tebou., fotka je fakt zlá.
    dakujem za komentár.


  • marika21, 28. marca 2015 o 19:48
    Zeleninové fašírky vyzerajú dobre. Čo ich treba dofarbiť, retušovať? Fotografiu nejeme, ale sa riadime receptom, ktorý nám tu Varecháčka @pusta pridala.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist