Zeleninové fašírky /fotorecept/

svetlana9 - fotkasvetlana9, 27. marca 2011
Zeleninové fašírky /fotorecept/
Foto: svetlana9

Dnes sa mi chcela v komôrke obesiť myš - zásoba žiadna. Objavila som malé zvyšky zeleniny a vyčarovala obed, na ktorom som si Zobraziť celý popisDnes sa mi chcela v komôrke obesiť myš - zásoba žiadna. Objavila som malé zvyšky zeleniny a vyčarovala obed, na ktorom som si už dávno tak nepochutila.

6-8
porcií
15-45 minút
príprava
30-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks (väčší)
2 ks-stred.veľkosť
5 ks-stred.veľkosť čerstvá
 kúsok
 lyžičku kávovú
 primerane
2 ks
 na zahustenie masy
 na obalenie
4 krajce
 medzi prsty
 medzi prsty
 kávovú lyžičku
 medzi prsty
 na vyprážanie
30 dg




Postup

  1. 1

    všetky suroviny nakrájame na malé kúsky a podusíme pol hodinu na troške oleja. Podlejeme trochou vody. Necháme vychladnúť a vmiešame 2 rozhabarkované vajcia, z vody vyžmýkaný chlieb, dobre vymiešame a zahustíme strúhankou. Nezabudnime vmiešať koreniny. Z masy tvoríme okrúhle fašírky, ktoré obaľujeme v polohrubej múke.

    Zeleninové fašírky /fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    Z uvedeného množstva mi vyšlo 13 kusov fašírok. Vypražila som ich na oleji a po vybratí uložila na papierové utierky, aby vypili prebytočný olej.

    Zeleninové fašírky /fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    Ako prílohu som urobila ryžu, hodia sa samozrejme aj zemiaky - kaša, pyré, tatarská omáčka, niečo kyslé, ale aj kompót.

    Zeleninové fašírky /fotorecept/ - obrázok 3

Diskusia k receptu

hortenzia51
..pekný fotopostup.Zeleninka je zdráva,ja mám rada také jedla.@svetlana9 dala si mi dobrú inšpiráciu na zajtra.pekné si to vyčarovala.Dávno som nepiekla zaleninové fašírky, ibaže ja nedávam ten namačaný chlebik zahustím len struhánkou.Myslim, že vyskúšam tvoj receptik určite je výýýborny.
svetlana9
chutnejšie by to ešte bolo, keby bol chlebík namáčaný v mlieku. Také šťavňatejšie, ako len so strúhankou. A chcem ešte podčiariknuť to obalovanie fašírok v polohrubej múke. Sú nie také vysušené ako v strúhanke obaľované.
kuchticka
Mam rada jedla bez masa a taketo tvoje poknucke fasirky budem iste robit,len rozsirim zeleninovy repertoar.
mariaklara
Trochu zmena do jedálnička, hoci najradšej mám predsa len zeleninku v surovom stave. Namiesto vegety skús použiť Bylinkovú, koreniacu zmes bez glutamanu, s morskou soľou, ( nechcem robiť reklamu, je to značka By marianne, ak uzná admin nech túto časť zmaže ).
kata50
Zeleninka nikdy nesklame. Ďakujem za typ.. .-))
pipina222
ja mam taketo velmi rada, len nerozumiem, preco som tento recept nasla v kategorii "delena strava", pretoze vobec nesplna zasady tejto "diety". Recepty zadeluje do kategorii redakcia?
svetlana9
recepty si zaraďujeme do tagov my, ktorí ich vkladáme na stránku. Prezrela som suroviny - všetky sú rastlinného pôvodu, až na dve vajíčka, ktoré sa do fašírok dávajú. Takže podľa mňa je to dobre zadelené aj v tejto skupine. To bolo pre @pipina222-takto to vidím ja.
pipina222
Ano, o tie vajicka presne ide. :) Nemaju sa kombinovat so struhankou, ani s ryzou. Inak by boli aj vyprazane rezne delenou stravou.
svetlana9
no tak si daj udusenú zeleninku k tej ryži a bude aj ovca celá aj vlk sýty.
remcula
Dělám něco trochu podobného pod názvem "Jarní sekaná" a nemá to chybu!
lucylee
Toto nie je delená strava! Idú tam vajcia, múka, chlieb a strúhanka. Vajcia sú bielkoviny, múka, chlieb a strúhanka sú cukry. Takže buď bez vajec, alebo bez strúhanky, chleba a múky. Oprav si tag alebo suroviny. Ďakujem.
orchidea
Na to, že si to robila zo zvyškov surovín čo si našla je výsledok krásny a určite aj dobrý, urobím zajtrá na obed.
svetlana9
@lucylee - nie som diétna sestra, ani chemik, ani lekár - aby som zachádzala až do chemického rozboru jedla v žalúdku, čo sa týka delenej stravy. Existujú bielkoviny rastlinného a bielkoviny živočíšneho pôvodu, na ktorých princípe táto diéta pracuje. Z toho som vychádzala pri tagu a zaradení jedla. Dúfam, že už budeš spokojná - v tagoch som to opravila.
lucylee
@svetlana9 ak raz označíš tag delená strava, mal by spĺňať aspoň základný princíp, ktorý tvoj recept absolútne nespĺňa. Ak ho označíš, predpokladá sa, že vieš o čom je reč.
Nemusíš byť diétna sestra ani chemik a ani lekár. Ďakujem
svetlana9
No už toľko neďakuj a prestaň byť panovačná. Navarila som toho vo svojom živote určite viac ako Ty. A čo sa týka delenej stravy v základom mám pravdu. Ty si chemička, alebo diétna sestra - keď si taký expert?
lucylee
Ja som panovačná? Že som ťa upozornila, že máš niečo zle????Tu nejde o to, koľko si toho navarila vo svojom živote. Ani nehovorím, že tvoj recept je zlý, práveže je dobrý. Tu ide o to, že si mala označený zlý tag. Nie som chemik, ale podľa delenej stravy sa stravujem a viem, že základný princíp spočíva v tom, že jednoducho nemôžeš v rámci jedného jedla kombinovať bielkoviny a cukry. Naštuduj si dostupnú literatúru a tam sa dočítaš, že neexistuje recept delenej stravy, v ktorom môžeš v rámci jedného jedla kombinovať vajcia a chlieb, ani vajcia s múkou a ani vajcia so strúhankou. Takže nie, nemáš v základnom pravdu.
tornadolue
@svetlana9 ak dobre vidím, nielen @lucylee , ale aj @pipina222 ťa upozornila, že máš chybu. Netreba takto reagovať, stačí ju opraviť a hotovo. Ja by som bola rada, ak by mi niekto dal vedieť, že niečo na mojom recepte nie je v poriadku.
celero
Všimla som si, že tu niektorí autori receptov na upozornenia alebo kritiku reagujú urážlivo a vzťahovačne. Ja na to nevidím dôvod. Veď ak mám v recepte uvedené nesprávne info a niekto ma na to upozorní, poďakujem a opravím. Hádam je v záujme všetkých prispievateľov na Varechu, aby informácie v recepte uvedené zodpovedali skutočnosti. Veď nech to tu má nejakú úroveň...
svetlana9
no milé ženy - keď vezmeme do úvahy každú jednu potravinovú zložku, každá má zo všetkého čo sa nesmie kombinovať v delenej strave. Keď som mala ja 29 rokov, ako má teraz @lucylee - teória bola taká ako uvádzam. Nebudem sa vyjadrovať k info na internete k delenej a inej strave, lebo sa mi vidí, že každý má inú teóriu. Prvá kniha, podľa ktorej som sa pri delenej strave riadila bola napísaná tak ako uvádzam, boli v nej recepty, podľa ktorých som si aj varila a fungovalo to. Nie som urazená, ale lucylee svoj koment napísala hneď v prvej vete s výkričníkom. Ja som zareagovala tak, že som v tagoch opravila údaje. Neškriepim sa do krvi, som dosť ústupčivá, a mám svoje životné poznatky aj skúsenosti. Preto ma ten výkričník vyprovokoval. Ja, ani Ty @lucylee - sme teóriu o delenej strave nenapísali. Práve preto by sme sa mali rozprávať na miernejšej úrovni.
lucylee
@svetlana9 ja nemám info z internetu, ale z literatúry, ktorú som poctivo naštudovala a nie jednu knihu, ale viac.
Neviem, o čom sa tu bavíme..o výkričníku, ktorý ťa vyprovokoval???Tým som len chcela zdôrazniť, že niečo bije do očí a je to zle. Prečítala som nespočetne veľa kníh o delenej strave, ale v ani jednej jedine nie je povolená kombinácia potravín, ktoré máš v recepte ty. A ak trváš na tom, že vajcia sa môžu kombinovať so sacharidmi, ktoré máš v recepte, tak uveď prosím autora/autorku. Ale podľa mojich informácií autor, ktorého recepty to povoľujú, neexistuje.
sandratamer
Dievčatá, pokoj, všetko sa dá napísať aj normálne, netreba hneď prudko reagovať. Tag je opravený, ďalšia diskusia na túto tému je zbytočná.