Zeleninové carbonara

Autor receptu: caterina

Tip na rychlu letnu veceru. Treba vyuzit cas cerstvej zeleniny ;)

Suroviny

Postup

  1. Jednoduchšie to už ani nemôže byť. Na oleji opečieme cuketu nakrájanú na kolieska. Pokiaľ je mladá a menšia, aj so šupkou. Cuketa by mala ostať na skus.
  2. Medzitým si uvaríme cestoviny. Máličko vody z cestovín môžeme pridať aj k cukete.
  3. V miske si zmiešame jedno celé vajíčko a jedno žĺtko s pecorinom a čiernym korením. Soľ nie je potrebné pridávať, pretože pecorino je slané.
  4. Keď je cuketa hotová, pridáme čerstvú petržlenovú vnať a uvarené cestoviny. Chvíľu spolu premiešame a odstavíme od ohňa. Hned prilejeme vajicko s pecorinom, poprehadzujeme na panvici a podavame :)