Zeleninová štrúdľa

Zeleninová štrúdľa

Autor receptu: lunter

6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na teplotu 200 stupňov, plech vystelieme papierom na pečenie. Na panvicu dáme olej, pridáme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak a chvíľku restujeme. Potom pridáme na malé kocky nakrájanú zeleninu a dusíme domäkka.
  2. Keď je zelenina mäkká, pridáme mexické nátierky a všetko spolu premiešame. Zmes dochutíme soľou, mletým čiernym korením a nasekanou petržlenovou vňaťou.
  3. Po pomúčenej doske rozvaľkáme lístkové cesto do tvaru obdĺžnika, potrieme olivovým olejom. Na cesto dáme zeleninovú zmes, cesto zavinieme a štrúdlu potrieme olejom.
  4. Pečieme vo vyhriatej rúre približne 30 minút.