Zeleninová štrúdľa s pórkovou omáčkou

Radoslav Pádej
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 5. júla 2011
Zeleninová štrúdľa s pórkovou omáčkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

100 g
100 g
100 g
100 g
100 g
100 ml
100 g
20 g
200 g
50 ml
50 ml
75 g
20 g
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Na drobné kocky nakrájanú čerstvú zeleninu dáme na 5 minút spariť do horúcej osolenej vody. Na panvici restujeme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme zeleninu a restujeme spolu. Osolíme, okoreníme. Nakoniec pridáme rozšľahané vajcia zmiešané s pažítkou a nastrúhaný syr feta. Všetko zamiešame a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Lístkové cesto si rozvaľkáme a navrstvíme zeleninovou praženicou. Zrolujeme, potrieme vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút do zlata.

  3. 3

    Omáčka: Pór nakrájame na plátky, opražíme ho na masle. Podlejeme vývarom a trocha podusíme. Nakoniec pridáme šľahačku, soľ a korenie. Zahustíme maslom, varíme, kým nezhustne.

Diskusia k receptu

cica2
nádherné foto a určite aj chuťovo velmi dobré!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia