Zeleninová polievka s krupicovými haluškami

Autor receptu: maminka1

Tak túto polievku robievam dosť často... je obľúbená :-)

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do roztopeného masla pridáme očistenú koreňovú zeleninu nakrájanú na kocky a dusíme asi tak 5-10 minút, potom to poprášime hladkou múkou, premiešame a zalejeme studenou vodou a privedieme do varu. Keď začne vrieť pridáme hrášok, kel a do vriacej polievky zavaríme krupicové halušky.Varíme ešte asi tak 20 minút na miernom ohni
  2. Krupicové halušky si pripravíme tak, že do hrnčeka (2 dcl) si nasypeme krupicu asi tak do pol hrnčeka,osolíme pridáme maslo-olej a a pridáme ešte vajíčko...všetko to poriadne premiešame... má nám vzniknúť redšie cesto ktoré kávovou lyžičkou vkladáme do vriacej polievky