Zeleninová polievka s celozrnnými haluškami

mirkajan - fotkamirkajan, 7. februára 2015
Zeleninová polievka s celozrnnými haluškami
Foto: mirkajan

Toto je najobľúbenejšia polievka v našej rodine. Nejde ani tak o samotnú zeleninovú polievku, ako skôr o zavárku do tejto polievky. Pôvodne som tento Zobraziť celý popisToto je najobľúbenejšia polievka v našej rodine. Nejde ani tak o samotnú zeleninovú polievku, ako skôr o zavárku do tejto polievky. Pôvodne som tento recept objavila na mimibazári, upravila som ju použitím celozrnnej špaldovej krupice a polievku tiež varím podľa seba. Tento recept pridávam kvôli netradičnej zavárke, možno niekoho zaujme.

5
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
1 ks
1 kúsok
1/3 ks
hrsť
hrsť
1,5 - 2 l
podľa chuti (soľ)
1 PL
Zavárka:
50 g
5 PL
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Zeleninovú polievku môže každý uvariť podľa seba. Ja pokrájam mrkvu, petržlen a zeler na kocky, brokolicu rozoberiem na ružičky. Na olivovom oleji opražím pokrájanú mrkvu, petržlen, zeler, hrášok a fazuľkové struky. Zalejem vodou, pridám vegetu (neukameňujte ma, ja pridávam Dobrotu bez glutamanu) a varím asi 15 min., potom pridám na ružičky rozobratú brokolicu a varím ešte 5 minút.

  2. 2

    V druhom väčšom hrnci si pripravím zavárku. Rozpustím maslo, opražím na ňom asi 3 minúty 5 PL celozrnnej špaldovej krupice (v pôvodnom recepte bola obyčajná detská krupica). Potom pridáme na jemno nastúhanú 1 mrkvu a pražíme ešte asi 3 min. Odstavíme z ohňa, pridáme 1 vajce a dôkladne premiešame. Vrátime späť na oheň a prilejeme vriacu zeleninovú polievku.

  3. 3

    Z krupicovej zmesi sa vytvoria akési "halušky ", ktoré zahustia polievku. Väčšie kusy rozdelíme nožom , necháme prevrieť, pridáme posekanú petržlenovú vňať a odstavíme. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

miskam
Vyborny a zdravy napad na nedelu. Dakujeme




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia