Zeleninová polievka

Zeleninová polievka a kuracie s fazuľkou z jedného hrnca

Autor receptu: zajomato

Chcem sa priznať, že varenie je pre mňa zážitok a nechcem ho zameniť za varenie ako preteky s časom, nepoužívam pri tom miery a váhy ani hodinky, doteraz som sa snažil prispôsobiť, ale oberá ma to o pôžitok z príjemnej činnosti, spolieham sa na skúsenosti a inšpiráciu, okrem iného si myslím, že každý má vlastný meter na činnosti, ktoré v živote vykonáva

Postup

  1. Do hrnca nalejem olej, skôr menej ako veľa, a opražím cibuľu, zalejem trochou vody a vložím zelenú fazuľku. Zasypem trochou vegety a korenia, soľ nepoužívam. Nechám dusiť a podľa potreby dolievam horúcou vodou, postupne pridávam mrkvu prerezanú na polovičky, rozložím listy špenátu a čerstvej kapusty a navrch cuketu na štvrtiny.
  2. Do panvice s olejom rozložím kuracie mäso, ja mám najradšej krídla, niekoľko plátkov zázvoru a nakrájanú cibuľu, nechám mäso opražiť, pridám červenú papriku, zalejem vodou a nechám dusiť, kým nie je mäso mäkké.
  3. Z hrnca postupne vyberám cuketu, kapustu, špenát, mrkvu a dusím kým nie je fazuľa mäkká. Potom hrniec zložím z ohňa, pripravím si šalát z uhorky, ktorú nastrúham do misky, pridám rozdrvený cesnak a zalejem cmarom.
  4. Udusené mäso odkryjem a nechám mierne opražiť. Udusenú fazuľku rozdelím na dva taniere, do prvého priložím pokrájanú zeleninu, zalejem vývarom a pridám lyžicu jogurtu, polievku možno jesť aj studenú. Na druhý tanier k fazuľke priložím mäso a dobrú chuť.