Zeleninová omáčka fotorecept

bambulkaaa - fotkabambulkaaa, 20. septembra 2014

Pôvodne som chcela urobiť len klasické lečo no mala som dosť veľa cukety tak z toho vznikla zeleninová omáčka niečo ako Uncle Bens :)

Suroviny

700 g
500 g
500 g
1 ks
150 g
1 strúčik
1 ks (feferónka)
100 g
2 dcl
2 dcl
100 g
3 čl
1 čl
1 čl
1 čl
 (alebo zelerová vňať)




Postup

  1. 1

    Umyjeme a nakrájame si zeleninu. Cibuľu a papriku na rezance, cuketu na mensie kocky, paradajky si zalejeme vriacou vodou a odstránime si šupku nakrájame ich na menšie kocky z chilli papričky si odstránime jadierka a nakrájame si ju na malé kúsky, cesnak si nakrájame tiež na malé kúsky a aj zelerovú vňať alebo ja som dala maggi list.

    Zeleninová omáčka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do väčšieho hrnca si dáme masť a olej necháme troška zohriať a pridáme cibuľu ktorú opražíme do sklovita, potom pridáme papriku premiešame podlejeme troška vodou a necháme dusiť 5-10 minút a pridáme paradajky, kukuricu, chilli, cesnak, vňat zamiešame a necháme dusiť ďalších 5 minút.

    Zeleninová omáčka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po 5 minútach pridáme cuketu, paradajkovú sťavu,kr.cukor a všetky koreniny. Necháme dusiť ešte 10-15 minút odstavíme z ohňa.

    Zeleninová omáčka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ešte teplé plníme do pohárov uzavrieme a dáme dunstovať 15 minút. Poháre vyberieme zabalíme do uteráka a necháme vychladnúť .

    Zeleninová omáčka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z množstva ktoré udávam mi vyšlo päť 3dcl pohárov a dva 3,5dcl poháre.

    Zeleninová omáčka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

marienka44
@Bambulkaaa , ,k čomu sa tato omacka podava? Ked zavaram leco, olej nedavam, lebo casom potuchne. Ani cibulu, lebo ta sa prida pri priprave leca v zime po otvoreni pohara. Ale toto je asi nieco ine. :-)
1x udaska
bambulkaaa
Neviem moja mamina robila lečo vždy na oleji a nepamätám si žeby lečo od nej bolo potuchnuté no každá gazdinka má ten svoj spôsob pri príprave pokrmov a o tom to je že sa dopľňame a tým si zlepšujeme svoje varenie :) Ja osobne túto omáčku využijem podľa chuti akú má k dochuteniu mäsa, len tak s chlebíkom, na špagety alebo k cestovinám :) A oleja a masti si každá gazdinka môže upraviť sama podľa seba ako je doma zvyknutá viac alebo menej...
adrika2222
Mne sa to vlani kvôli kukurici pokazilo, zrejme by bolo treba dlhšie sterilizovať. Tento rok som zavarila bez nej, môže sa pridať pri varení mrazená.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia