Zeleninová ihla s tofu

Radoslav Pádej
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 3. júla 2011
Zeleninová ihla s tofu
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
100 g
100 g
800 g
100 ml
20 g
20 g
10 g
200 g
2 strúčiky
100 g




Postup

  1. 1

    Tofu nakrájame na kocky a spolu so zeleninou restujeme na panvici s trochou oleja. Opečené napicháme striedavo na ihly.

  2. 2

    Na troche oleja restujeme mladú cibuľku a pridáme nahrubo nastrúhané zemiaky, ktoré sme uvarili v šupke a očistili. Zemiaky dochutíme soľou, korením a trochou majoránu.

  3. 3

    Ihlu ešte posypeme grilovacím korením a krátko opečieme zo všetkých strán na panvici.

  4. 4

    Cesnakový dip: Pripravíme ho z bieleho jogurtu, soli a pretlačeného cesnaku. Do stredu taniera položíme restované zemiaky, na ne uložíme ihly a v malej miske servírujeme cesnakový dip.

Diskusia k receptu

3sandra3
toto je super ihla.... takú urobím... vdaka za inšpiráciu