Špagety so špenátom
Špagety so špenátom

Zelené špagety

sjuz - fotkasjuz, 7. augusta 2019
Zelené špagety
Foto: sjuz

Inšpirácia od Jamieho Olivera - v pôvodnom recepte použil listy kučeravého kelu, ja som použila listy zeleného špenátu, pridala som hrsť čerstvej bazalky a Zobraziť celý popisInšpirácia od Jamieho Olivera - v pôvodnom recepte použil listy kučeravého kelu, ja som použila listy zeleného špenátu, pridala som hrsť čerstvej bazalky a čerstvej petržlenovej vňate. Myslím, že je to ešte lepšia a bohatšia chuť :) Bezpochyby je to rýchly a ľahký recept, vhodný na leto.

4-5
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1  bal. (z tvrdej pšenice)
1  kg čerstvé (alebo listy kučeravého kelu)
4  strúčiky
1 bal. (trojuholník)
1-2 bal. (alebo mozzarella)
hrsť čerstvá
hrsť čerstvá




Postup

  1. 1

    V osolenej vode uvaríme špagety al dente.

  2. 2

    Medzitým sparíme špenátové listy v jemne vriacej vode, cca 3-4 minúty. Scedíme.

  3. 3

    Do mixéra dáme listy špenátu, bazalku a petržlenovú vňať, polovicu postrúhaného parmezánu, štipku soli - ale odporúčam dosoliť až keď bude všetko rozmixované, pretože parmezán je slaný - a pridáme malú naberačku vody zo špagiet, v ktorej sa varia (pozor, aj tá je slaná).

  4. 4

    Všetko rozmixujeme úplne do hladka, a podľa chuti už dosolíme, ak treba.

  5. 5

    Uvarené špagety scedíme, premiešame so zelenou omáčkou, aby sa celé obalili a podávame s natrhanou mozzarellou alebo ricottou - hneď. Neodporúčam odkladať špagety už premiešané s omáčkou, pretože sa do nich vpije a špagety ostanú síce zelené, ale suché. Keď chcete konzumovať neskôr, premiešajte cestoviny s omáčkou až tesne pred podávaním.

Diskusia k receptu

haji
Krásně zelený receptík, mně by chutnalo!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia