Zelené smoothie 2

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 24. januára 2014

Dnešný deň zdravej stravy sme zakončili zeleným nápojom zvaným smoothie, keďže @dorenika tu má tiež zelené smoothie, moje som označila č.2.

2
porcie
5 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks
1/2 hrnček
1/2 hrnček
2 dcl




Postup

  1. 1

    Jablko a kiwi ošúpeme a pokrájame na menšie kusy,šalát a polníček (alebo akúkoľvek listovú zeleninu)umyjeme,vložíme do mixéra a doplníme vodou.

    Zelené smoothie 2 - obrázok 1
  2. 2

    po zmixovaní som ešte pridala lyžičku medu a trochu citronovej šťavy na dochutenie a opäť som zmixovala.

    Zelené smoothie 2 - obrázok 2
  3. 3

    Z uvedeného množstva dostaneme 6 dcl chutného a zdravého nápoja,je veľmi sýty,takže sme ho s dcérkou mali miesto večere:-)Inokedy vyskúšam zeleninový alebo kombináciu ovocie-zelenina.Vrele odporúčam.

Diskusia k receptu

izabella929
tvoj nápoj má prekrásnu farbu...) ja som veľkým milovníkom kiwi...robila som z neho aj džem ale vyskúšala som ho použiť aj do kompótov...je skvelé, ale nesmi ho byť veľa v jednom pohári...
kukulienka71
Ďakujem,@izabella929 :-)s Kiwi len opatrne,aj mne sa zdá:-)je to vynikajúce ale výrazné ovocie.Pozriem si tvoje recepty na inšpiráciu,keby som sa dostala k veľkému množstvu kiwi,určite ho spracujem:-)
lusinkab
Dobre vidatne smoothie na ranajky a na niekolko hodin mi ani jest netreba :-) krasne farebne vyskusam aj tuto tvoju kombinaciu :-)
paploska
super :-) už dlho ho chcem vyskúšať, ale zatiaľ len odšťavujeme. no toto vyzerá fakt dobre.
kukulienka71
@sandraviglasov á,ja robím normálnym mixerom,tiež som čítala recenzie o smoothiemakeroch a vyšlo mi,že sa neoplatí...Tento je dosť výkonný a poseká aj tvrdé suroviny(mrkvu,zeler,orechy...)odšťavovač už roky nepoužívam,škoda bola peňazí.Veľmi ťažko sa umýva,miniem 300l vody,kým ho umyjem-(a tam sa pevné časti oddelia od šťavy,ľutujem vyhodiť toľko vlákniny...
evanaaa
Takéto šťavy som si kedysi robievala z odšťavovača, ale nakoniec ma to prestalo baviť ( už aj z vyššie uvedených dôvodov), ten smoothie je iste viac osožnejší, lebo skoro všetko zužitkuje. Ale niekde som čítala, že sa nemajú miešať ovocia a zelenina, aleboa spoň niektoré druhy, neviem, aké, dokopy. Ale sú aj knižky - receptáre na šťavy a ich miešanie.
kukulienka71
@evanaaa ,stojí za vyskúšanie mixovať šťavy mixérom,kedže sa to riedi vodou,alebo mliekom,je to oveľa ekonomickejšie a nie je s tým toľko piplačky.Určite si pozriem kombinovanie oocia a zeleniny,ďakujem za tip.
livinka
@evanaaa a @kukulienka71 - čo sa týka kombinovania zeleniny a ovocia v smoothies, zelené listy a mrkva sa môžu kombinovať s akýmkoľvek ovocím (čo o ostatnej zelenine neplatí), melóny by sa nemali kombinovať so žiadnym iným ovocím, a mali by sa dodržiavať kombinácie sladkých druhov ovocia so sladkými a kyslých s kyslými :) takže myslím, že kombinácia v tomto recepte je na jedničku :)
1x peta5
kukulienka71
@livinka ,toto bolo úplne spontánne vymyslené smoothie,na začiatku tvojej reakcie mi začali tŕpnuť nohy,ale ku koncu si ma ukľudnila,ďakujem ti pekne:-)aj za cenné rady;-)
livinka
@2010 myslím, že je to kvôli dobe trávenia.. melón sa trávi veľmi rýchlo (iba cca 10-15 minút) a ostatné ovocie dlhšie (cca 30-60 minút, záleží od konkrétneho ovocia) a laicky povedané, ak dáš spolu do žalúdka melón a banán, tak kým sa strávi banán, melón má už tento proces dávno za sebou, ale musí "počkať" na banán a začne v žalúdku kvasiť, čo nie je žiadúce..
kukulienka71
@2010 ,ďakujem za pochvalu,cením si ju:-)@livinka ,logicky si to dobre vysvetlila,len ked tak rozmýšľam,že potom by sme museli kvôli tomu vedieť strašne veľa vhodne kombinovateľných surovín aj pri iných jedlách,aby nenastal ten efekt...ved žalúdok si poradí hádam?:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia