Kokosový zákusok
Zelené rezy s anglickým maslovým krémom (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
36 porcií |
50 minút príprava |
12-15 minút na 200 °C |
Postup- Bielky si oddelím od žĺtkov a vyšľahám do tuha. Pridám cukor a zašľahám. Postupne pridávam počas šľahania žĺtky. Potom zľahka vmiešam múku zmiešanú s kypriacim práškom. Piškótu vylejem na veľký hlboký plech vyložený papierom a upečiem.
- Piškótu po upečení nechám vychladiť niekoľko hodín a papier s piškóty stiahnem a piškótu rozkrojím na polovicu.
- Piškótu pokvapkám sirupom podľa vlastnej chuti
- a natriem plnkou. Trocha plnky si nechám aj navrch.
- Navrch plnky posypem farebným kokosom a koláč nechám stuhnuť.
- Plnku si pripravím tak, že si smotanu s cukrom zahrejeme, aby sa cukor rozpustil, potom pridáme čokoládu a miešame, aby sa tiež rozpustila a za občasného miešania necháme vychladiť.
- Nad parou šľaháme žĺtky s cukrom do stuhnutia.
- Žĺtky necháme za občasného miešania vychladiť a zašľaháme do vyšľaháného masla. Vyšľaháme a do vyšľahaného pridáme čokoládový krém.
- Do krému môžeme pridať farbivo. Týmto krémom môžme zdobiť mafiny, torty a koláče.
|