Kokosový zákusok

Zelené rezy s anglickým maslovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

36
porcií
50 minút
príprava
12-15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Bielky si oddelím od žĺtkov a vyšľahám do tuha. Pridám cukor a zašľahám. Postupne pridávam počas šľahania žĺtky. Potom zľahka vmiešam múku zmiešanú s kypriacim práškom. Piškótu vylejem na veľký hlboký plech vyložený papierom a upečiem.
  2. Piškótu po upečení nechám vychladiť niekoľko hodín a papier s piškóty stiahnem a piškótu rozkrojím na polovicu.
  3. Piškótu pokvapkám sirupom podľa vlastnej chuti
  4. a natriem plnkou. Trocha plnky si nechám aj navrch.
  5. Navrch plnky posypem farebným kokosom a koláč nechám stuhnuť.
  6. Plnku si pripravím tak, že si smotanu s cukrom zahrejeme, aby sa cukor rozpustil, potom pridáme čokoládu a miešame, aby sa tiež rozpustila a za občasného miešania necháme vychladiť.
  7. Nad parou šľaháme žĺtky s cukrom do stuhnutia.
  8. Žĺtky necháme za občasného miešania vychladiť a zašľaháme do vyšľaháného masla. Vyšľaháme a do vyšľahaného pridáme čokoládový krém.
  9. Do krému môžeme pridať farbivo. Týmto krémom môžme zdobiť mafiny, torty a koláče.