Zelené fazuľky na grécky spôsob videorecept

maraki - fotkamaraki, 11. júna 2016

Jednoduchý, zdravý a rýchly recept priamo z Grécka. Je sezóna zelených fazuliek, tak si ich skúste pripraviť podľa tohto postupu. Ja ich robím veľmi Zobraziť celý popisJednoduchý, zdravý a rýchly recept priamo z Grécka. Je sezóna zelených fazuliek, tak si ich skúste pripraviť podľa tohto postupu. Ja ich robím veľmi často. Nižšie prikladám aj link na videopostup.

2
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava
Zelené fazuľky na grécky spôsob (videorecept)
Foto: maraki

Suroviny

500 g
150 g
1 ks
2 ks
125 ml




Postup

  1. 1

    Umyjeme a očistíme si zelené fazuľky. Cibuľu nakrájame na drobné kúsky, pokrájame paradajky.

  2. 2

    Do hrnca si nalejeme trochu olivového oleja, pridáme nakrájanú cibuľu, trošku osmažíme. Pridáme zelené fazuľky, chvílu ich orestujeme a podlejeme vodou. Následne pridáme nakrájané paradajky, čerstvé fazule, petržlenovú vňať, soľ, korenie a olivový olej. Hrniec prikryjeme pokrievkou a dusíme približne hodinu, tak aby sa odparila všetka voda. Ak by ste nepridávali čerstvé fazule stačí dusiť 30 - 40 minút.

  3. 3

    Hotové fazuľky podávame so syrom feta. Dobrú chuť! :-)

Diskusia k receptu

methi
Suhlas, zelenej fazulke staci tak 10-12 minut. Inak to vyzera dobre :)
maraki
@llusa @Methi tieto fazulky su dost siroke a hrube, nie su to tie klasicke kratke a tenke ake som robievala, ked som zila este na Svk. Ked som ich skusala po pol hodine, este boli tvrde :) V greckych kucharskych knihach pri tejto odrode pisu dobu varenia 30-40 minut, ked sa neprodavaju cerstve fazule. Fazulky robievam dost casto a skusala som vela variant, ale tato je osvedcena :) Cize podla toho ake fazulky pouzijete, upravte aj dobu varenia ;-)
1x martau
kucharka
Ja tieto hrube fazule varievam tiez velmi casto a 30min im, podla mna, staci. Myslim si, ze ta dlzka varenia v tomto recepte je kvoli tej cerstvej fazuli.
terinka55
@Ilusa (11.6.2016 17:59)
Čerstvá fazuľa je fazuľa je vylúpaná dozretá fazuľa, ktorá nie je ešte suchá. Je mäkšia a aj doba varenia je podstatne kratšia. Takáto fazuľa má skvelú chuť.

marianne
mne sa recept velmi paci...tou cerstvou fazulou sa mysli vylupana cerstv fazula asi, mam nasedene driecne, tak ak sa urodi, recept urcite spravim...alebo naco cakat moze byt aj namocena a uvarena klasicka sucha fazula...
1x maraki
luss44
uložím pre dcéry, zrovna dnes sme sa bavili o zelených fazuľkách
1x maraki
radost
jednoduché..ľahká príprava..málo surovín..jedlo dobré..
aj tebe-žienka mladá-všetko dobré...
1x maraki
katka78
Tvoje jedlo je mi veľmi sympatické, pridávam si ho za priateľa do kuchárskej knihy :-). Akurát tie veľké zelené fazule nebudem mať, tak ti naše miniatúry povarím kratšie.
1x maraki
steffik
Ja tento recept poznám , bola som rok v Grécku a veľa som sa z gréckej kuchyne naučila. Aj ja robievam tento recept , síce len pre seba /muž nemůže/ , ale o to si to viac vychutnám. Odporúčam ho vyskúšať. Ja ho jedávam so skordaljou ( niekde tu bol recept/ . Tak dobrú chuť .
violeta
Dlho si tu nebola @maraki , tvoj recept je zaujímavý, pri teplejšom počasí určite výborný, robila som, už dávnejšie, podľa teba musaku a bola úžasná. Prajem ti pekný deň :)
maraki
@Violeta (15.6.2016 15:39)

ano, už som tu dlho nebola, ale už som zase naspäť :-)) To sa veľmi teším, že musaka sa vydarila. Ďakujem veľmi pekne a prajem krásny dník :-)
maraki
@Kucharka (11.6.2016 20:14)

No presne tak. Len niektore odrody tu su vazne dost tvrde a podla toho si upravujem a dlzku varenia, niekedy staci pol hodina, no posledne odrody co som mala, tam hodinka, a plus ked su tam este aj tie cerstve fazule. Ďakujem a prajem krasny dnik :-)
maraki
@Radost (11.6.2016 21:27)

Ďakujem veľmi pekne :-) prajem všetko dobré a krásny dník :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia