Zelené enchiladas s kuracím mäsom fotorecept

lubisthemple - fotkalubisthemple, 1. augusta 2011

Červené enchiladas bol prvý recept, ktorý som pridala na varechu (http://varecha.pravda.sk/recepty/syrove-cervene-enchiladas-fotorecept/10873-recept.html). Už vtedy som spomenula, že existuje viac druhov. Tu je recept na tzv. Zobraziť celý popisČervené enchiladas bol prvý recept, ktorý som pridala na varechu (http://varecha.pravda.sk/recepty/syrove-cervene-enchiladas-fotorecept/10873-recept.html). Už vtedy som spomenula, že existuje viac druhov. Tu je recept na tzv. enchiladas verdes (zelené enchiladas).

10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
2 ks
1/2 ks
1 ks strúčik
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Tomatillos ošúpeme a umyjeme. Spolu so zelenými čili papričkami ich varíme asi 15 až 20 minút.

    Zelené enchiladas s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po uvarení zmenia farbu a zmäknú. Tomatillos, čili papričky, cibuľu a cesnak spolu poriadne rozmixujeme. Prelejeme do misky a pomaly privedieme do varu. Pridáme asi kávovú lyžičku soli a asi šálku kuracieho vývaru. Necháme vrieť na slabom plameni asi 15 minút (je možné, že budete potrebovať viac vývaru, ak omáčka priveľmi zhustne).

    Zelené enchiladas s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ak nemáme už hotové tortille, pripravíme si vlastné z masa harina (špeciálna múka na výrobu tortillas. Ak nemáme masa harina, vyrobíme si kukurično-pšeničné tortillas zmiešaním hladkej a kukuričnej múky). Tortille pečieme z oboch strán na slabom plameni a po upečení ich ukladáme do čistej utierky aby zvláčneli.

    Zelené enchiladas s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kuracie mäsko si natrháme na malé kúsky. Na panvici rozpálime asi za polievkovú lyžicu oleja. Tortillu opekáme asi 10 sekúnd z každej strany. Potom ju vložíme do ešte teplej omáčky, ktorú sme si pripravili. Položíme na tanier a na tortillu dáme pár kúskov kuracieho mäsa. Zrolujeme ako palacinku.

    Zelené enchiladas s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Položíme na tanier a zalejeme ešte pár lyžicami omáčky. Podávame s opekanými roztlčenými fazuľkami, smotanou a syrom. Dobrú chuť :)

    Zelené enchiladas s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

jatanika
@lubisthemple , ak som sa dobre zorientovala je to physalis , ale u nás som videla len iný druh, vnútri červený .... nechutnala som .... sú iné?
lubisthemple
@jatanika , áno je to druh physalis, iný ako ten červený alebo oranžový, ktorý je sladký. Tento zelený druh je asi tažšie dostať. Ja ho kupujem v Bratislave vo Fresh Markete, ale videla som aj e-shopy, kde tomatillo predávajú. Tu sa o tomatillo píše trošku viac, po slovensky som žiaľ nenašla(  en.wikipedia.org/wiki/Tomatillo)...
tizian1cat
konecne nieco pre nas "nesladkých"..:-))) supis!!! P.S.bola som minulý týzden vo Fresh Markete a mali tomatilky....
alena45
u nás je to machovka, myslím, že peruánska, ale tá dozrieva až na jeseň, jej plod je žltooranžový, kyselkavý, veľmi chutný.
alena45
preboha nie, len som sa ospravedlnila, že som sa zastarala a zle.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia