Zelená špargľa z WOKu fotorecept

zolik - fotkazolik, 25. apríla 2017
Zelená špargľa z WOKu (fotorecept)
Foto: zolik

Milujem špargľu na všetky spôsoby a práve teraz tu máme jej sezónu. Povodne som ju chcela pripraviť podľa @Mijaita, ktorá mi narobila chute, ale Zobraziť celý popisMilujem špargľu na všetky spôsoby a práve teraz tu máme jej sezónu. Povodne som ju chcela pripraviť podľa @Mijaita, ktorá mi narobila chute, ale zabudla som kúpiť bambus. Tak som vytiahla moje Špargľové knižky a pripravila nasledujúce jedlo.

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 kusov
1 hrsť
4 - 6 kusov
4 - 6 kusov
1/2 kus
1-2 PL
1 PL
1 kus
1 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky potraviny a pochutiny. Ako prvé dáme variť ryžu, tá potrebuje najdlhšie. Kuracie prsia osolíme, okoreníme a nakrátko namarinujeme. Sušené dubáky zalejeme horúcou vodou.

    Zelená špargľa z WOKu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do woku dáme trochu oleja, pridáme mäso, opražíme, pridáme stonky špargle a po 3 minutách pridáme špargľové ružičky.

    Zelená špargľa z WOKu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyberieme mäso a pridáme paradajky, artičoky a hríby. Ostatok marinády zmiešame s citrónovou šťavou a troškou vody, pridáme do panvice a trochu podusíme 3 - 5 minút. Závisí od špargle.

    Zelená špargľa z WOKu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme kuracie mäso, necháme prehriat, pridáme orech masla, dochutíme, ozdobíme a môžeme podavať.

    Zelená špargľa z WOKu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A moja špargľová "pýcha".

    Zelená špargľa z WOKu (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Hmm, toto jídlo bych ráda ochutnala, krásná práce, jsi šikulka! Bod 5 je dráždivý, tři knihy o špargli, to nemám. Stačil by mi tvůj plný talíř. Krásná fota!
kukulienka71
Dobre to vyzerá, nato, že je to z Marsu:-DD Počúvaj,@zolik , aspoň sa môžem pýšiť, že poznám mimozemšťanku, čo skvele varí:-))) ukladám, díky
siisa
Vyzerá to veľmi chutne. Môže byť aj biela špargľa ?
zolik
Milé Dámy, ďakujem za komentáre.
@Siisa jasne že može byť aj biela špargĺa, len asi bude potrebovať o pár minút dlhšiu tepelnú úpravu. Ja som skúšala štrikovacou ihlicou :-)
cesminaz
Tiež mam šparglu velmi rada.Ochutnala by som 1 porciu :-)
tiginko
a už viem čo so špargľou najbližšie, samé dobré suroviny, rýchla príprava. Hádam sa nič nestane keď tie artičoky vynechám
petrkluc
Tak teď nevím, kartičko @zolik. Recept nemusí být nutně až tak špatný (pro mě bez sojovky a možná i bez teriyaki), ale nafotit to šlo rozhodně lépe, takhle to vypadá hodně divně, takový absolutně nevzhledný miš-maš.

A ten poslední bod - klidně stačilo napsát názvy knih a autorů, bylo by to mnohem užitečnější pro lidi co by si některou z nich náhodou chtěli koupit. Takhle mi přijde to jako zbytočné vychloubání sebe sama, není tam pořádně vidno ani autory (pouze na té vrchní, i to musím hodně vykroutit krk).

Vím, že máš moc ráda hvězdičky, tak jsem ti jednu přidal.

PS: Švýcarský ani německý karetní list žolíky nezná:  cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_jednotliv%C3%BDch_typ%C5%AF...
zolik
@Tiginko , jasne že sa nič nestane. Možeš pridať čo len chceš. Je to rýchle a na večeru nie ťažké. Ja mám vždy doma malý pohár artičokov v olivovom oleji. Dlho vydrží, do hocičoho sa hodi. Aj len tak k syru s olivami.


1x haji
cesminaz
Som aj na tento recept pozabudla...dobre,že ste ho pripomenuli @Redakcia :-) Kúpim šparglu a artičoky a určite urobím,lebo sa mi tento recept velmi páči!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia