Cestoviny so špargľou
Cestoviny so špargľou

Zelená špargľa so slovenskou ryžou fotorecept

afataga - fotkaafataga, 1. mája 2017
Zelená špargľa so slovenskou ryžou (fotorecept)
Foto: afataga

Inšpirácia je rcp. od @katka78: https://varecha.pravda.sk/recepty/risotto-so-zelenou-sparglou-a-hraskom-fotorec/50657-recept.html. Tak som si povedala, že to skúsim so slovenskou ryžou a slaninou a chutilo nám.

2-3
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 PL
220 g
100 g
1 PL
1 ks
1 strúčik
2 PL
1 PL
6 PL




Postup

  1. 1

    Zo špargle som odlomila hrubé konce, dala som ich do vody, keď zovrela, pridala som soľ a dala som variť špargle na 6 min. Vybrala som ich na tanier, trochu nechala vychladnúť a pokrájala. Vodu som nevyliala, dala som do tej istej variť slovenskú ryžu na 6 min.

    Zelená špargľa so slovenskou ryžou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa varila špargľa, plátky slaniny som pokrájala na pásiky, do woku som dala trošku oleja a opiekla na ňom slaninu do chrumkava a vybrala som ju na tanier.

    Zelená špargľa so slovenskou ryžou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Treba sledovať varenie špargle a potom cestoviny. Do woku som dala pokrájaný cesnak a chilli, po pár sekundách som dala vedľa sporáka, aby mi to neprihorelo.

    Zelená špargľa so slovenskou ryžou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Scedila som cestovinu nad miskou, trochu vody, teda vlastne vývaru, bude treba. Cestovinu som dala do woku k cesnaku a chilli, vrátila som na sporák a premiešala a dala 2 PL vývaru, zas premiešala a dala ešte 2 PL vývaru, aby sa to pekne spojilo

    Zelená špargľa so slovenskou ryžou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Teraz som pridala uvarenú špargľu, opečenú slaninu a pecorino.

    Zelená špargľa so slovenskou ryžou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zas som pridala 2 PL vývaru, premiešala, odstavila a pridala som maslo. Po pomiešaní s maslom je hotovo. Na tanieri sme si ešte posypali trochu pecorinom, ale fotila som pred týmto krokom.

    Zelená špargľa so slovenskou ryžou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Náš šťastný pes na výlete:

    Zelená špargľa so slovenskou ryžou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

mitzy
Recept sa mi páči, špargľu zbožňujem, snáď naďabím na zelenú - ukladám a skúsim, miesto slaninky dám hríbiky, psík vyzerá spokojný s výletom :)
haji
Bezva suroviny, krásná fota, s chutí bych si dala větší porci! Psí štěstí v bodě 7 nemá chybu! Krásný prvomájový podvečer, milá Afi a letí pohlazeníčko pro psího miláčka!
mijaita
@afataga no hele, alespon jsi mi pripomnela tu testovinovou (slovenskou) ryzi. Uplne jsem na ni zapomnela. A libi se mi ta uprazena slanina. Šparglu ted ted jedu dokud je a tak si ji s tou testovinou taky udelam. Bez sejru, nemusim ho mit na vsem. Dokonce jsi i hezky fotla, devcica :-)
afataga
Dakujem za pekne slova, som rada, ze sa vam paci rcp aj psik :-)
siisa
Mňam, super recept :) Viem si to chuťovo predstaviť. Ja akurát tarhoňu mám rada opraženú na masle a potom ju dusím ako ryžu...nemá chybu !
root
@afi , to je ale ňuňuňu psíčeeeeeek, alebo je to snáď fenka??? Koľko má rôčkov a čo papká najradšej??????
afataga
@Root (3.5.2017 09:28)

@roti si ozaj zlaticko, ze ta tak zaujima nas psicek, posiela ti pacicku, ano je to fenka a je velmi dobrucka a zlatulinka a najradsej papka zlych ujkov a kedze ja viem, ze mas rad zvieratka, specialne pre teba posielam aj macicku zlatucku a ak mas zaujem aj o ine zvieratka, pokojne sa priznaj, poslem ti aj nejake zajaciky, vtaciky a pod.


katka78
Zelené risottko je naša stálica :-) Dobre si to vymyslela, slanina musí byť v tejto kombinácii super! Júj, hneď by som si dala, som tak trochu závislá. Tvoja fenka je iná dáma.. ešte aj s vyplazeným jazykom drží dekórum. Tak sa mi vidí :-)
arnilka
@Afataga , si super :-)))
nádherná fenka :-) zbožňujem psov :-)
mačička je akási nahnevaná, asi vie na koho!
samo aj recept je super 5*
salinka
Recept láka farebnosťou, špargľu ľúbim. Zvieratká potešili :-)
afataga
@Katka78 (4.5.2017 00:54)

ved som aj bola zvedava, ci sa zachytis :-), kedze si ma inspirovala, skus aj takto, dufam, ze budes spokojna a psia slecna ti dakuje za poklonu :-)
afataga
@Salinka (4.5.2017 18:47)

dakujem, som rada, ze som potesila tvoje oci :-) a mozno trochu aj dusu
bekla
No, proti gustu...dalej to uz poznate, po mesiaci stravenom na original thajskej kuchyni mi sliny idu uz len pri precitani nazvu receptu, ale tu su asi najlepsie tie " drevene arasidy", aspon to pobavilo....