Zelená šošovica s pečeným baklažánom v pita chlebe (fotorecept)
Autor receptu: zuzanka1367
Prihováram sa vám ešte stále s fašiangovým ksichtom :) Recept je jednoduchý, ale chutný,
vhodný aj pre tých, ktorí
sa v týchto dňoch venujú nejakej očiste:). Zdroj: pazitka.cz, úpravy mne podobné...
2-3 porcie |
10 minút príprava |
20-25 minút na 200-210 °C |
Postup
- Recept na pita chlieb pridávať nejdem, je ich hodne a dobrých, napríklad tento : http://varecha.pravda.sk/recepty/pita-chlieb-placky-fotorecept/7025-recept.html je výborný. Zamiesila som si hneď na začiatku varenia, aby som chlieb piekla naraz s baklažánom pokiaľ mám dobre vyhriatú rúru.
- Zas ďalšia múdrosť získaná na Vareche (tu vidíte, že chodiť na Varechu je zdraviu prospešné :)) od @afatagy, ktorá nás naučila kupovať baklažány chlapcov a potom ich netreba dávať vypotiť, funguje to! Takže som baklažán nakrájala na kocky, osolila, pokvapkala olejom, nedávajte veľa, baklažán je pijan, koľko dáte toľko vypije :) , posypala rascou, korením, chili vločkami a dala upiecť do dobre vyhriatej rúry asi na 20 - 25 minút, 2 x som ho premiešala. Šošovicu premyjeme, nenamáčame, uvaríme v dvojnásobnom množstve osolenej vody. Prebytočnú vodu, ak nejaká ostane scedíme.
- Cibuľu nakrájame na kolieska na masle opečieme do zlata, pridáme cesnak a krátko necháme rozvoňať. A sme vo finále, zmiešame, nakrájame si bylinky podľa toho, čo nám zimu prežilo, ja som mala trochu koriandra a petržlen.
- Rozkrojíme pitu a do vačku napcháme túto dobrotu :) Dobrú chuť!