Zelená šošovica s pečeným baklažánom v pita chlebe (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Prihováram sa vám ešte stále s fašiangovým ksichtom :) Recept je jednoduchý, ale chutný, vhodný aj pre tých, ktorí sa v týchto dňoch venujú nejakej očiste:). Zdroj: pazitka.cz, úpravy mne podobné...

2-3
porcie
10 minút
príprava
20-25 minút
na 200-210 °C

Suroviny

Postup

  1. Recept na pita chlieb pridávať nejdem, je ich hodne a dobrých, napríklad tento : http://varecha.pravda.sk/recepty/pita-chlieb-placky-fotorecept/7025-recept.html je výborný. Zamiesila som si hneď na začiatku varenia, aby som chlieb piekla naraz s baklažánom pokiaľ mám dobre vyhriatú rúru.
  2. Zas ďalšia múdrosť získaná na Vareche (tu vidíte, že chodiť na Varechu je zdraviu prospešné :)) od @afatagy, ktorá nás naučila kupovať baklažány chlapcov a potom ich netreba dávať vypotiť, funguje to! Takže som baklažán nakrájala na kocky, osolila, pokvapkala olejom, nedávajte veľa, baklažán je pijan, koľko dáte toľko vypije :) , posypala rascou, korením, chili vločkami a dala upiecť do dobre vyhriatej rúry asi na 20 - 25 minút, 2 x som ho premiešala. Šošovicu premyjeme, nenamáčame, uvaríme v dvojnásobnom množstve osolenej vody. Prebytočnú vodu, ak nejaká ostane scedíme.
  3. Cibuľu nakrájame na kolieska na masle opečieme do zlata, pridáme cesnak a krátko necháme rozvoňať. A sme vo finále, zmiešame, nakrájame si bylinky podľa toho, čo nám zimu prežilo, ja som mala trochu koriandra a petržlen.
  4. Rozkrojíme pitu a do vačku napcháme túto dobrotu :) Dobrú chuť!