Zelená kuracia polievôčka s tromi druhmi rezancov, vhodná aj pre celiatikov

Autor receptu: eva53

Rada skúšam niečo nové,netradičné a inšpirujem sa obvykle na portáloch o zdravej výžive, pričom si zvyknem zobrať z receptov to čo sa mi páči, alebo načo mám suroviny a aj si poexperimentujem, ako dnes s kuracou polievkou. Uvarila som ju na 2 dni, ale manželovi tak chutila, že sa mi neušlo ani na večeru.

6
porcií
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Dáme variť jeden chrbát zo slovenského kráľovského kurčaťa ( obchodný názov ) , ktorý čakal v mrazničke na svoje uplatnenie, a pretože ho bolo málo, pridáme 2 slepačie bujóny. Na morčacie rezance rozmixujeme 100 g morčacích pŕs ( samozrejme môže byť aj kuracie, alebo pečienka,alebo kúsok chudého hovädzieho alebo bravčového) s 1 celým vajíčkom, 2 strúčikmi cesnaku ,trochou soli a čierneho korenia
  2. do rozmixovanej zmesi pridáme štvrť kávovej lyžičky guarovej gumy,rýchlo pomixujeme aby sa nám nenarobili hrudky,o chvíľu pridáme nakrájanú zelenú petržlenovú vňať a krátko spolu mixneme. Nabudúce pomixujem dlhšie, budú zelenšie.
  3. na kalerábové rezance si pripravíme kaleráb nakrájaný na tak tenko, ako máme momentálne chuť , vložíme ich do uvarenej polievky, ktorú sme predtým precedili a dali znova variť. Iná zelenina v chladničke nebola, tak som sa rozhodla pre takúto zelenú verziu. Ako sa vravieva, z núdze cnosť.
  4. morčaciu zmes pretlačíme cez sitko - haluškár s malými dierkami rovno do vriacej polievky
  5. takto si pekne plávali morčacie slížiky vo vriacom kúpeli 5 minút
  6. medzitým si pripravíme shirataki podľa návodu, stačí im minútka vo vriacom kúpeli. Vyrábajú sa pri 85 stupňoch, tak vlastne uvarené už sú. Neobsahujú lepok ani sacharidy, takže ich diabetici a celiatici môžu koľko im hrdlo ráči. Aj sestry a bratia dukanovie. Aj my ostatní, lebo od nich určite nepriberieme.
  7. na tanier naložíme shirataki koľko sa vmestí, čím viac tým lepšie, ozdobíme čerstvou pažítkou .Cesnakové rezance spravili polievke tak dobrú chuť,že nebolo potrebné dochucovať soľou ani korením. Je to veľmi sýta polievočka, proste taká iná kuracia.