Zdravý obed z jedného hrnca za 30 minút

sev111 - fotkasev111, 12. februára 2014
Zdravý obed z jedného hrnca za 30 minút
Foto: sev111

môj prvý zdravý obed z jedného hrnca dnes zožal veľký úspech, preto sa sním podelím na Vareche :-)

30 minút
príprava

Suroviny

 na dozdobenie
 na dozdobenie




Postup

  1. 1

    na spodok parného hrnca poukladáme marinované mäsko,na druhú misku dáme zemiaky posolené a posypané troškou rasce, do tretej nádoby dáme mrazenú kukuricu a zapneme parný hrniec na 30minút a kľudne si môžeme dať kávičku :-)

    Zdravý obed z jedného hrnca za 30 minút - obrázok 1
  2. 2

    takto sa statočne paril :-) aby sme zdravo jedli :-)

    Zdravý obed z jedného hrnca za 30 minút - obrázok 2
  3. 3

    a už len servírujeme, takže rýchla zdravá mňamka. želám dobrú chuť

    Zdravý obed z jedného hrnca za 30 minút - obrázok 3

Diskusia k receptu

kukulienka71
:-)známu reklamu by som teraz aktuálne zmenila na:"Parný hrniec varí za vás":-)chystám sa ho kúpiť,určite je tam aj návod,čo sa aký čas má pariť,dobre hádam?Pochutila by som si na tvojom jedle!
hubata
Mrazenú kukuricu netreba už pariť, lebo je predvarená, mäkká. Ale na jeseň to by som teda kukuricou zapratala aj celý parný hrniec - takou s veľkými zrniečkami, kde sa dajú zatnúť zuby, lebo táto lahôdková mrazená je bez chuti a vône.
luss44
o parnom hrnci tiež rozmýšľam, takto pripravené jedlo a tak rýchlo - super. A ešte aj zdravo - leto sa blíži a plavky sa akosi scvrkli :)
lucietta
vyzerá to výborne, už len ten parný hrniec mi k tomu chýba :-)
sev111
@kukulienka71 no nabudúce dám Váš názov :-) no ja som parný kúpila cez bazár za zlomkovú cenu k nemu nebili recepty :-( tak budem improvizovať už mám skvelí nápad na budúci týždeň čo v ňom variť :-) robila som aj parené buchty úžasné :-) určite by ste si
pochutila je to fakt mňamka teda bola už je fuč :-) čo je znakom že je
to 1*
@hubata , no ja som naparila a bola úžasná ja mrazeným veciam neverím pokiaľ si ich sama nezamrazím :-)
@luss44 , veru tie plavky :-)
@lucietta no určite treba kúpiť :-) super vec
@sirup veru áno :-) tak ako píšete a veľmi dobré mňam
@violetacamorova , super, robíte v ňom aj niečo iné? alebo čo ste v ňom uvarili? ďakujem ja ku môjmu nemám recepty tak improvizujem ako sa dá

bozulka
sev111, daj do vyhladávača Z parného hrnca a máš tam nepreberné množstvo receptov aj diskusií.Určite využiješ zdravé varenie.
sev111
@bozulka ďakujem Vám idem teda študovať, ešte sa musím tu na Vareche zorientovať a naučiť čo a ako funguje :-)
bozulka
Tu sa dozvieš skoro všetko čo sa týka varenia,nielen rady,ale bývali aj zaujímavé diskusie.
Ináč parný hrniec je veľmi dobrá vec.
bozulka
Ešte som si spomenula,dobré recepty z parného hrnca si pozri ...evusik recepty z parného hrnca...
dvorka
Ja síce nemám parný hrniec, ale jedlo parím v tlakovom hrnci. Varenie parou má aj tie výhody, že netreba vôbec soliť. Mäso aj zelenina majú v sebe soli, ktoré úplne postačia. Zemiaky posypem bylinkami až na tanieri a mäso potriem olejom a posypem korením bez soli a tak dám do hrnca.
sev111
@bozulka ďakujem určite pozriem dobré recepty sa vždy zídu doma :-) ešte sa tu musím zorientovať na Vareche kde čo a ako nájsť :-)
@dvorka , ja zas nemám tlakový :-) nejak mám rešpekt pred ním ale každý rok si hovorím že si ho kúpim :-) uľahčil by veľmi varenie
pedrobn
kuracie masko je vyborne na pare,ale asi skor vykostene stehno
arctida
Na tomto recepte je zdravá akurát tá paradajka...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia