Čipsy

Zdravšie syrovo-zemiakové čipsy k filmu (fotorecept)

Autor receptu: imaginarium

Kúpili sme príliš tvrdý údený ovčí syr, tak som ho takto využila. A vznikli z toho voňavé čipsíky k vínu, pivu či filmu alebo super ozdoba na nejakú krémovú polievku.

30
porcií
5 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Syr aj zemiak nastrúhame na jemnom strúhadle zhruba v pomere 1:1. Premiešame a čajovou lyžičkou spravíme kôpky na plech vystretý pečiacim papierom. Kôpky roztľapkáme lyžičkou na tenučké placky. Posypeme čerstvo zomletým čili alebo čiernym korením. Neodporúčam prisáľať, syr by mal byť dosť slaný. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C dozlatista a chrumkava asi 15 minút.