Čipsy
Zdravšie syrovo-zemiakové čipsy k filmu (fotorecept)
Autor receptu: imaginarium
Kúpili sme príliš tvrdý údený
ovčí syr, tak som ho takto
využila. A vznikli z toho
voňavé čipsíky k vínu, pivu
či filmu alebo super ozdoba
na nejakú krémovú
polievku.
30 porcií |
5 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Syr aj zemiak nastrúhame na jemnom strúhadle zhruba v pomere 1:1. Premiešame a čajovou lyžičkou spravíme kôpky na plech vystretý pečiacim papierom. Kôpky roztľapkáme lyžičkou na tenučké placky. Posypeme čerstvo zomletým čili alebo čiernym korením. Neodporúčam prisáľať, syr by mal byť dosť slaný. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C dozlatista a chrumkava asi 15 minút.