Zdravšia verzia viedenskej Apfelstrudel

lilianne9 - fotkalilianne9, 20. apríla 2015
Zdravšia verzia viedenskej Apfelstrudel
Foto: lilianne9

Milujem Viedeň a vždy keď ju navštívime, nenechám si ujsť príležitosť ochutnať ich geniálnu štrúdlu. I keď to doma nie je originál, nemôžme vydržať Zobraziť celý popisMilujem Viedeň a vždy keď ju navštívime, nenechám si ujsť príležitosť ochutnať ich geniálnu štrúdlu. I keď to doma nie je originál, nemôžme vydržať a nepohrdneme ani mojou :-)

25
porcií
40 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
180 g
100 ml
1 bal
Na plnku:
100 g
1 dcl
1 bal
2 PL
4 ks
3 čl
40 g
Na vrch:
1 ks




Postup

  1. 1

    Z múky, maslo, jogurtu a cukru dobre vypracujeme cesto. Dáme ho na 20 minut do chladničky, potom ho opäť prehnietime, rozdelíme na 2 časti a každú vyvalkáme.

  2. 2

    Jablčka si očistíme, nastrúhame a vyžmíkame v rukách, aby sme z nich dostali šťavu a štrúdla nám nepraskla. Potom si zohrejeme v rajnici mlieko s vanilkovým cukrom. Keď začne vrieť, primiešame orechy a chvílu varíme, kým nám nevznikne hustá kaša.

  3. 3

    Do stredu nanesieme polovicu orechovej plnky, na ne polovicu strúhaných jablk s polovicou hrozienok, posypeme škoricou a rovnakým postupom naplníme druhů štrúdlu. Kraje cesta narežeme na pásiky, koniec založíme na plnku a potom pásiky prekladáme cez seba, striedavo raz z jednej a rat z druhej strany, kým nám nevznikne mriežka.

  4. 4

    Štrúdle potrieme vajíčkom a pečieme asi 25 minút na 180 stupňoch. Po vybratí z rúry posypeme namiesto práškovým cukrom stéviou.

Diskusia k receptu

sweetlaab
Perfektná štrúdľa, vyskúšam ju, hlavne to lístkové cesto, pretože moje stále vylepšujem a obmieňam, ale nikdy nie je také ako má byť, krehké a sypké... *****




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia