Zdravšia bublanina, z ktorej nezbublete

andiss - fotkaandiss, 20. októbra 2014
Zdravšia bublanina, z ktorej nezbublete
Foto: andiss

Keďže sa držím zdravšieho stravovania a chýbajú mi aj takéto koláčiky okrem bezlepkových, raw... snažila som sa bublaninku aspoň trošku ozdraviť ;) Pamätajte, v Zobraziť celý popisKeďže sa držím zdravšieho stravovania a chýbajú mi aj takéto koláčiky okrem bezlepkových, raw... snažila som sa bublaninku aspoň trošku ozdraviť ;) Pamätajte, v normálnom množstve si môžme dopriať hocičo :))

25 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
50 g
 (DM drogéria)
3 ks
1/2 čl
200 g
50 ml
podľa chuti
100 g




Postup

  1. 1

    Po odvážení múky do nej pridáme PDP, mletú škoricu, vanilku a citrónovú kôru. Vajcia si oddelíme, žĺtka vymiešame s cukrom a bielka samostatne do tuhého snehu (aby sa vydaril, pridáme štipku soli ).

  2. 2

    K vyšľahaným žĺtkam pridáme jogurt a kokosový olej. Zmiešame a postupne pridávame sypké suroviny. Pozor, nie naraz! :) Dôkladne premiešame a vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie.

    Zdravšia bublanina, z ktorej nezbublete - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme pri 200° približne 25-30 minút, keď sa nelepí na špajlu po zapichnutí cesto, už len sopečieme. Podávať môžme s tvarohom vymiešaným s kokosom a agáve.

Diskusia k receptu

eviana
Bublaninka vyzera krásne, so špaldovou tiež rada pečiem od kedy mi @havino vysvetlila jej skvelé vlastnosti... Chvalim a veru by mi kúsok bodol ku káve :)
andiss
@eviana veru, je skvela, zatial som s nou len a len spokojna :))
Dakujem za pekne slova!
mesiar50
Skvelo si to,,poskladala".Bublaninu som nemal uz davno.V tvojom prevedeni by mi urcite chutila.
evanaaa
Bublaninu si aj ja ukladám, ale medzi diabetické recepty, čo tu mám, tiež nepoužívam biele múky a ten PDP bez fosfátu je dostať aj inde, napr. Kaufland, ap., to len, aby vedeli aj ostatní.