Zdravé vynikajúce quinoa mafinky

Autor receptu: monniee

Kto ešte neskúsil quinou - "matku zŕn", ukracuje sa o veľa! :) Tak šup šup, rýchlo to napraviť a zoznámiť sa s týmto potravinovým pokladom, napríklad vo forme týchto slaných voňavých mafiniek :) http://fresh.iprima.cz/jak-na-to/quinoa-je-vzacny-poklad-inku

8
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V podstate ide o veľmi jednoduchý (až primitívny :D) recept so skvelým výsledkom, tak smelo do toho. Dáme si variť quinou (ja mám vo varných sáčkoch, nakoľko sa poznám a viem, že inak by dopadla zle ;)) Na krabičke je napísané 15 minút, no ja som varila trošku kratšie, lebo sa bude ešte piecť.
  2. V miske si vymiešame biely jogurt s vajíčkami a soľou (môžme pridať aj sušené bylinky podľa chuti).
  3. Keď je quinoa uvarená, vmiešame do nej fantastický údený tvaroh z Lídla, na ktorý nedám dopustiť. U mňa v chladničke nikdy nesmie chýbať :) Poznáte ho? Ak nie, určite treba vyskúšať, je to mňamka. Do tejto zmesi vlejeme jogurt s vajíčkami a vymiešame.
  4. Zmes rozdelíme do mafinových formičiek. Každú mafinku posypeme slnečnicovými semiačkami. Rúru rozohrejeme na 180 stupňov a pečieme cca 15-20 minút. Hotové mafinky podávame s čerstvým šalátikom. Chutia teplé aj studené. Dobrú chuť! :)
  5. TIP: táto quinoa mafinková zmes je extrémne variabilná, takže fantázii pri primiešavaní ingrediencii sa medze vôbec nekladú :) Viem si vnútri predstaviť zeleninku, rôzne druhy syrov, šunku, cibuľku, bylinky,..atď.