Zdravé vynikajúce quinoa mafinky

monniee - fotkamonniee, 25. júna 2013
Zdravé vynikajúce quinoa mafinky
Foto: monniee

Kto ešte neskúsil quinou - "matku zŕn", ukracuje sa o veľa! :) Tak šup šup, rýchlo to napraviť a zoznámiť sa s týmto potravinovým Zobraziť celý popisKto ešte neskúsil quinou - "matku zŕn", ukracuje sa o veľa! :) Tak šup šup, rýchlo to napraviť a zoznámiť sa s týmto potravinovým pokladom, napríklad vo forme týchto slaných voňavých mafiniek :) http://fresh.iprima.cz/jak-na-to/quinoa-je-vzacny-poklad-inku

8
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

125 g
2 ks
150 g alebo smotana
250 g




Postup

  1. 1

    V podstate ide o veľmi jednoduchý (až primitívny :D) recept so skvelým výsledkom, tak smelo do toho. Dáme si variť quinou (ja mám vo varných sáčkoch, nakoľko sa poznám a viem, že inak by dopadla zle ;)) Na krabičke je napísané 15 minút, no ja som varila trošku kratšie, lebo sa bude ešte piecť.

  2. 2

    V miske si vymiešame biely jogurt s vajíčkami a soľou (môžme pridať aj sušené bylinky podľa chuti).

  3. 3

    Keď je quinoa uvarená, vmiešame do nej fantastický údený tvaroh z Lídla, na ktorý nedám dopustiť. U mňa v chladničke nikdy nesmie chýbať :) Poznáte ho? Ak nie, určite treba vyskúšať, je to mňamka. Do tejto zmesi vlejeme jogurt s vajíčkami a vymiešame.

  4. 4

    Zmes rozdelíme do mafinových formičiek. Každú mafinku posypeme slnečnicovými semiačkami. Rúru rozohrejeme na 180 stupňov a pečieme cca 15-20 minút. Hotové mafinky podávame s čerstvým šalátikom. Chutia teplé aj studené. Dobrú chuť! :)

    Zdravé vynikajúce quinoa mafinky  - obrázok 4
  5. 5

    TIP: táto quinoa mafinková zmes je extrémne variabilná, takže fantázii pri primiešavaní ingrediencii sa medze vôbec nekladú :) Viem si vnútri predstaviť zeleninku, rôzne druhy syrov, šunku, cibuľku, bylinky,..atď.

Diskusia k receptu

nadia56
zaujimavy recept, urcite chutny, quinou pripravujeme ako prilohu , velmi nam chuti, ale nikdy by som tak zdravu potravinu nevarila vo vode, kde sa vyvara spolu s nou aj sacek z umelej hmoty alebo nejakeho upravovaneho papiera, tak je to aj s ryzou alebo cajom v nalevovych sackoch, ten obal je nieco cudzie, co nema pri priprave pokrmu co robit-hoci vyrobca zarucuje uplnu neskodnost,
muffinky podla tvojho receptu skusim upiect:-)
marianne
fiha,qounou mame velmi radi,tketo muffinky stoja za skusenie,som zvedava,vdaka za recept...
monniee
@nadia56 jasné, veď ja nikomu nediktujem, aby varil vo varných sáčkoch :) Jednoducho ja mám istotu, že tak sa mi to určite podarí a snáď sa časom posuniem na vyšší level a budem to zvládať aj bez sáčkov. Aj keď až za taký veľký prehrešok voči zdravej výžive to ja osobne neberiem.
micanela
zaujimave - pre mna je quinoa uplne neznamy pojem a ze existuje udeny tvaroh som tiez netusila /prosim nesmejte sa mi/
monniee
Treba vyskúšať :) Údený tvaroh chutí ako dobrý údený syr, len je konzistencie hrudkovitého tvarohu. Tiež som na to pozerala nedôverčivo, no po prvom vyskúšaní som si ho zamilovala :)
lanoire
quinou zboznujem, tak sa tesim kedy vyskusam aj tento recept..
evanaaa
Na quinou som ešte nenatrafila, ale hádam by som ju u nás našla v predajni Alfa Bio, ten údený tvaroh si stále obzerám v Lídli a rozmýšľam, čo s ním. Hádam by boli dobré aj halušky z neho na spôsob bryndzových.
lollyteska
ahojte... dnes som robila quinoa muffinky na sladko ( su vynikajuce ) ... no zostala mi este uvarena quinoa a tento receptik mi pride uplne vhodny na jej minutie... len sa chcem spytat, ci by vadilo, keby som namiesto udeneho tvarohu zvolila klasicky. A ak by nevadilo, tak ci hrudkovity alebo makky? Uz teraz dakujem za odpoved :)
zlatusik1995
Ahojte,teto recept vyzerá vyikajuco..chcem sa vas opytat v kt.potravinových retazcoch kupujete tu quinou?Ja to u nas neviem zohnat..Ďakujem :)
zlatusik1995
Ahojte,teto recept vyzerá vyikajuco..chcem sa vas opytat v kt.potravinových retazcoch kupujete tu quinou?Ja to u nas neviem zohnat..Ďakujem :)
gabusa
quinou som si obľúbila, kupujem ju v obchodoch zdravej výživy a moc ďakujem za tento recept, už dlho som niečo takéto chcela upiecť- ďakujem
jozka2
mas ju asi uz ocistenu,ked je v sackoch,inac sa quinoa musi premyt v2-3 x horucou vodou,/je vynikajuca aj na ranajky namiesto vlociek/inac by bola horka.
jozka2
monnie,nemaj z nej starch ,premyj ju vriacou vodoumoze tam aj troche postat,vylej vodu a znovu premyj,potom ju daj do maleho hrnca,zalej vriacou vodou,/vodu nad lebo vsiakne/,pomaly prived do varu mozes povarit asi minute,to uvidis ako dlho hned odstav zabal do utierky-uteraka a sup s nou pod prikryvku,kludne mozes zobra sprchu,venovat sa inej praci,ona tam asi za 30-40 min krasne dojde no a mozes ju pouzit ako chces,ja ju rano natlacim do hrnceka aby spolu drzala prevratim na tanier,posypem orieskamy-rozdrvene,mleta ako chces ,alebo mak s cukrom,alebo orechy atd.polejem javorovym sirupom,medom,alebo na slano a mas vyborne ranajky.


monniee
Och..dlho som nepozerala pod tento receptík..:)
@lollyteska Údený tvaroh odporúčam nahradiť údeným syrom alebo údeným tofu. Aby sa zachovala tá chuť, nakoľko obyčajný tvaroh je neutrálnej chuti. Ale ničomu nevadí ani ten ;)
@zlatusik1995 Ja quinou kupujem tu  slnecnica.sk
:)
@gabusa Ja ďakujem za nahliadnutie :)
@jozka2 Vďaka za radu a tipy, určite vyskúšam.

Všetkým prajem pekný dník <3

marika21
Zaujímavé. Tiež všetko nepoznám. Vyskúšam. KK***** vyzerá to chutne.
ivci
Ahoj Monniee, zaujal ma recept pretože práve dnes som si uvarila plný hrniec qunoii a hľadala som čo s ňou. Mafinu som práve dojedla , ale mám problém lebo sa veľmi rozpadáva - nechýba do receptu ešte niečo aby to držalo viac pokope , a ani vrch nemám taký zapečený. Niekde so urobila asi chybu. Pekný večer




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia