Zdravé muffiny

Zdravé muffiny
Foto: ailuj82
ailuj82Ailuj82, recept pridal: 14. februára 2011 10:12Ďalšie jeho recepty

Samé dobré ingrediencie

Suroviny

12
porcií
10
minút
príprava
20
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

Zmiešame polohrubú a celozrnnú múku, pridáme ovsené vločky, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ, roztopené maslo, vajcia, cukor, orechy,, brusnice, hrozienka, čokoládu a vodu a zamiešame.
Zdravé muffiny - obrázok 1

Naplníme muffinové formičky
Zdravé muffiny - obrázok 2

a pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút. Muffiny majú naozaj skvelú chuť a nie sú presladené.
Zdravé muffiny - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

19 komentárov k receptu
  • marianne69, 14. februára 2011 o 11:02
    ...fiha,skusim na tuto zdravu notu,vyzeraju velmi dobre...(KK)


  • ursula4, 14. februára 2011 o 14:16
    podľa postupu múka ide do cesta,ale v surovinách máš napísané na obalenie.Nie je to preklep?


  • garanco, 15. februára 2011 o 09:42
    Vyzerajú lákavo , vyskúšam!


  • ampara, 15. februára 2011 o 10:25
    Čo sa dá použiť namiesto VETA? Tieto tuky vyrobené z ropy naozaj nemusím a ani nepoužívam. Nemôže byť olej ,alebo maslo?


  • hamana, 15. februára 2011 o 10:32
    @ampara Ja tiež nepoužívam žiadné umelé tuky. Maslo tam určite môžeš dať,alebo olej. Dobrý recept idem ho hned urobiť.


  • ailuj82, 15. februára 2011 o 12:22
    @ampara - pokiaľ viem, takéto maslá nie sú z ropy ale z rastlinných olejov. Veto používam, lebo je bez laktozy na ktorú má dcera alergiu. Ale kludne ho nahraď maslom.


  • lydia, 15. februára 2011 o 18:49
    Umelé maslá sú naozaj veľmi nezdravé, tam neexistuje minimálna dávka neškodnosti, škodlivé je aj najmenšie množstvo. Pre ľudské telo absolútne neprirodzená, umelá potravina. Kto neverí, nech hľadá info o tom na internete.


  • 13juli, 18. februára 2011 o 09:54
    Vyzeraju dobreeeee , tak skusim , ukladam KK


  • efa007, 19. februára 2011 o 12:10
    vyzeraju dobre, ale ak chcete aby boli skutocne zdrave, tak pouzite spaldovu muku - ja pouzivam bielu spaldovu s celozrnnou v pomere 1:1, ziaden biely cukor!!! - ak tak kvalitny hnedy, ale lepsia je rapadura, ziaden margarin!!! - jedine maslo, ziaden prasok do peciva - kupte si vinny kamen, je zdravy a cesto vzdy krasne nakysne, a susene ovocie samozrejme v biokvalite.


  • emma22, 20. februára 2011 o 17:35
    dnes som ich piekla a su naozaj skvele !!! :) s malinkou obmenou, namiesto VETA som dala olivovy olej a muku (spaldova celozrnna, razna a polohr.psen.v pomere 1:1:1). Doma som z orechov mala len slnecnicove jadra, aj to len malinko, tak som cesto dohustila psenicnymi otrubami. Vynikajuci recept, da sa podla potreby obmienat, kazdemu to, co ma rad, co mu chuti... :) @Ailuj82 dakujem za recept.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 9 komentárov)
  • 3sandra3, 6. apríla 2011 o 23:27
    superné muffínky


  • vimar, 6. novembra 2011 o 14:15
    súhlasím s @lydia ,
    čo som čítala, tak "rastlinné maslá" sa jednou molekulou odlišujú od umelej hmoty... inak stačí malý pokus - nechať misku s vetom (alebo podobným) dakde vonku, alebo v pivnici, ani po dlhšej dobe žiadna zmena a ani len tie myši to nezožerú...

    muffinky vyzerajú geniálne, tiež ich idem hneď robiť, len musím orechy dačím nahradiť ..možno skúsim tie slnečnicové jadrá...


  • vimar, 6. novembra 2011 o 14:16
    @efa007 - k tomu vínnemu kameňu - to ma úplne prekvapilo - používaš ho namiesto prdopeču? ja kupujem bio prášok do pečiva, vínny kameň som objednávala akurát na výrobu domácej plastelíny (inak úžasná vec - lepšia než PlayDooh)


  • bonpari, 4. januára 2012 o 22:55
    super recept :) konecne nieco, do coho nejde mlieko a viem, ze sa mi to podari aj s vodou.. lebo inak si musim recepty rozne upravovat.. dakujem :)


  • mikat, 15. januára 2013 o 21:11
    Potvrdzujem, že tieto muffinky sú fakt skvelé :) Také ľahučké, nie sú mastné ani suché. Ja som síce tiež dala slnečnicu miesto orechov (nechcelo sa mi večer sekať) a do časti cesta som zamiešala kakao, aby boli dvojfarebné, ale výsledok bol výborný! Takže si viem predstaviť alternatívu s orechami a kúskami čokolády podľa autorky :) A čo najviac oceňujem - sú málo sladké, resp. tak akurát! Väčšina receptov je tu totiž presladená (na môj vkus), ale každému podľa chuti. Takže, @Ailuj82 , ďakujem za výborný recept! :)
    ... a k tým vyjadreniam o rastlinných maslách.... Dámy, je rozdiel na internete čítať a čítať. Treba pozerať rôzne zdroje, alebo skôr vyberať dôveryhodné zdroje! Problém s margarínmi bol kedysi, dnešné by mali byť kvalitnejšie. Aj keď, kvalitné nie je ani kravské maslo od tých lepších výrobcov. Možno keď si ho urobíte doma sami z čerstvého mlieko z družstva... Tu nejaké info, ktoré ja osobne považujem za dôveryhodný zdroj » www.akv.sk/index.php?option=com_content&task=v...
    Ja osobne margaríny nepoužívam kvôli malému, aj keď za posledné 4 roky som ho už mala kúpené asi 2x. Takže, dámy, trochu tolerancie - sú tu aj ľudia, ktorí majú problém s mliečnou bielkovinou a možno práve preto vznikol takýto recept... a možno nie... :)


  • ailuj82, 15. januára 2013 o 21:20
    @mikat - ďakujem :)


  • darinka16, 7. decembra 2013 o 21:09
    Super recept, rada sa venujem zdravému pečeniu a toto je ozaj unikátne, ukladám a určite vyskúšam ďakujem velmi pekne


  • alita, 29. marca 2014 o 14:52
    ja by som sa chcela opytat,ci sa da toto cesto urobyt takym sposobom,ze ho dam piect vo forme na chlieb,alebo srnci chrbat ?


  • ailuj82, 29. marca 2014 o 19:38
    @alita - neskúšala som, ale určite sa dá, len treba asi dlhšie piecť. Ak skúsiš, daj vedieť :)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Slovak Food Festival 2014
Od 22. do 25. mája 2014 najväčší food festival na Slovensku už po piaty raz na Bratislavskom hrade.

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist