Zdravé kura s provensálskym grilovaným šalátom
Autor receptu: pitrb
Tento recept je jeden z experimentov vznikajúcich počas varenia a je na 110 % zdravé.
Ideálna voľba, približne hodinu a pól po večernom tréningu (200 gr. mäsa). Odporúčam s
jednoduchým dressingom z kyslej smotany a cesnaku. Dobrú chuť.
2 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie mäso očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Mäso okoreníme, osolíme a necháme na prudkom ohni mäso osmažíme na troche olivového oleja spoločne s vetvičkou rozmarínu a nadrobno nasekaným cesnakom. Ihneď podlejeme vrelou vodou (ak máme k dispozícií vývar tak vývar). Dusíme na miernom ohni.
- Medzi tým očistíme a nakrájame šampiňóny, cukinu, fazuľku, hlivu a cibuľu na väčšie kúsky.
- Panvicu rozpálime naplno, a zeleninu na najsilnejšom ohni grilujeme na troche olivového oleja s provensálskym korením (solíme na záver aby zelenina nepustila šťavu). Stále miešame a grilujeme z každej strany.
- Mrkvu očistíme a škrabkou na zeleninu nastrúhame hobliny. (môžeme dochutiť balsamico octom a malou lyžičkou medu). Pred koncom grilovania do zeleniny pridáme sezam a rozdrvíme vlašské orechy ktoré chvíľku ich opečieme. Môžeme podávať. Prajem dobrú chuť.