Zdravé kura s provensálskym grilovaným šalátom

Autor receptu: pitrb

Tento recept je jeden z experimentov vznikajúcich počas varenia a je na 110 % zdravé. Ideálna voľba, približne hodinu a pól po večernom tréningu (200 gr. mäsa). Odporúčam s jednoduchým dressingom z kyslej smotany a cesnaku. Dobrú chuť.

2
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie mäso očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Mäso okoreníme, osolíme a necháme na prudkom ohni mäso osmažíme na troche olivového oleja spoločne s vetvičkou rozmarínu a nadrobno nasekaným cesnakom. Ihneď podlejeme vrelou vodou (ak máme k dispozícií vývar tak vývar). Dusíme na miernom ohni.
  2. Medzi tým očistíme a nakrájame šampiňóny, cukinu, fazuľku, hlivu a cibuľu na väčšie kúsky.
  3. Panvicu rozpálime naplno, a zeleninu na najsilnejšom ohni grilujeme na troche olivového oleja s provensálskym korením (solíme na záver aby zelenina nepustila šťavu). Stále miešame a grilujeme z každej strany.
  4. Mrkvu očistíme a škrabkou na zeleninu nastrúhame hobliny. (môžeme dochutiť balsamico octom a malou lyžičkou medu). Pred koncom grilovania do zeleniny pridáme sezam a rozdrvíme vlašské orechy ktoré chvíľku ich opečieme. Môžeme podávať. Prajem dobrú chuť.