Zdravé fánky

monika2mamina - bez fotkymonika2mamina, 31. januára 2015

Tento recept som vymyslela teraz na Fašiangy.

48
porcií
45 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1 téglik
1 ks
25 g (cca) - plátok
1/4 ČL
1/2 bal.
2 PL (cca) na posypanie
 kúsok na potretie
 na potretie
1 bal. na posypanie




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny okrem masla a cukru spolu zmiešame a vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske ho vyvaľkáme na tenký plát, ktorý radielkom pokrájame na menšie štvorce. Do každého štvorca v strede urobíme radielkom malý zárez. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

  2. 2

    Do misky dáme maslo s trochou olej a dáme ho roztopiť do mikrovlnky. Hnedý cukor zmiešame s vanilkovým cukrom. Fánky potrieme roztopeným maslom, posypeme cukrom a dáme piecť do rúry predhriatej na 200 stupnov. Fánky sú najchutnejšie ešte teplé.

Diskusia k receptu

smejkad
tipujem ze celozrnna muka a nevyprazanie, ale tam niekde to konci :-(
aleana
@Monika keď nahradíš heru maslom a mikrovlnku sporákom, budeš mať recept ešte zdravší :-) inak ja som už tiež skúšala robiť pečené fánky, aj keď podľa iného receptu. Boli výborné :-)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia