Müsli tyčinky
Müsli tyčinky

Zdravé domáce müsli tyčinky

kucharocka123 - bez fotkykucharocka123, 25. novembra 2018

Sú zdravé, výživné, chutné a hodia sa na raňajky či desiatu, do školy alebo do práce.

8
porcií
10 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
100 g
50 g
50 g
1 ks
1 ks
1/2 ČL
1 ks (dužina)
1 PL (rozpustené)
1/2 PL (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Sušené slivky umyjeme, namočíme aspoň na 1 hodinu do vody, ovsené vločky namočíme na 5 minút a potom oboje dôkladne scedíme. Napučané slivky pokrájame na drobné kúsky. Kešu orechy nasekáme nadrobno, časť vlašských orechov zomelieme a ostatné nasekáme.

  2. 2

    Do misky nastrúhame banán a jablko, pridáme sušené slivky a orechy, ovsené vločky, škoricu, dužinu z vanilkového struku, roztopené maslo, príp. med a všetko dobre premiešame na lepkavú hustú zmes.

  3. 3

    Pomocou lyžičky zmesou plníme silikónovú formu na tyčinky. Dobre popritláčame, zakryjeme potravinárskou fóliou a povrch tyčiniek vyrovnáme pomocou valčeka. Ja som použila 4 silikónové formičky zo setu na tyčinky, každá je na 2 kusy.

    Zdravé domáce müsli tyčinky - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme cca 15 minút vo vyhriatej rúre na 180 °C. Vo forme necháme dobre vychladiť a potom opatrne vyberieme. Skladujeme na suchom mieste, aby si tyčinky zachovali chrumkavosť a krehkosť. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

dvorka
Ty brďo, to je super nie len recept, ale aj tie formičky. Síce silikonové nepoužívam a ani nepoužijem, ale fotky sú veľmi pekné. Zajtra budem mať menej práce, tak si urobím. S manželom takéto tyčinky milujeme. Vďaka za recept.
haji
Tento recept mi utekl. Je moc hezký, chutný a fakt takovou formu vidím prvně. Hmm, tyčinky musí být výborné chuti. Pěkná fota!
jano1234
Skúšal som to už dvakrát, ale o chrumkavosti a krehkosti nemôže byť ani reči. Je to vlhké, ani keď som to piekol dvakrát tak dlho. Kde robím chybu?
nephilim
@Jano1234 Nikde. Autorka receptu zavádza. Ani kúpená müssli tyčinka nie je chrumkavá a krehká. Ovocný podiel + med spraví svoje.

haji
@Jano1234 (24.5.2019 11:26)
Dá se to "roztáhnout" na plech /klidně i s pečícím papírem/ během pečení prohrábnout a vyjde z toho chrumkavé müsli. Pravda, nebude to tyčinka, ale chrumkání je jisté.
haji
@Nephilim (24.5.2019 12:02)
Některé jsou chrumkavé, pracují s extrudovanými surovinami, ale to je o inom.
nephilim
@Haji Ja ti neviem. Tiež som piekla na tenko. Aj varechou kvrdlala. Chrumkavé to nebolo nikdy. Ak teda nešetríš ovocím.

haji
@Nephilim (24.5.2019 17:12)
Nejspíš máš pravdu. Dělám si někdy müsli, ale z trochu jiných suroivn.
nephilim
@Haji Tak sa podeľ o recept, žena skúsená. Ovsené vločky samotné nemusím. Ale v müsslityčkách ich rada. Keď ma chytia nervy. A tzv. žravá. Našťastie priberám do plaviek.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia