Zdravé cereálne raňajky s tvarohovým jogurtom

zajomato - fotkazajomato, 1. septembra 2017
Zdravé cereálne raňajky s tvarohovým jogurtom
Foto: zajomato

Môj ranný rituál: Ešte na posteli sa ponaťahujem, aby som sa vystrel, lebo večer budem zase o dva centimetre kratší. Potom sa pomodlím - Zobraziť celý popisMôj ranný rituál: Ešte na posteli sa ponaťahujem, aby som sa vystrel, lebo večer budem zase o dva centimetre kratší. Potom sa pomodlím - som pokojný, vyrovnaný, cítim sa dobre, som šťastný, ďakujem za pokojnú noc, vítam nové ráno a teším sa na nový deň. Keď sa poumývam studenou vodou a ešte vyzlečený chvíľu hibernujem v skrčenej polohe v otvorených balkónových dverách aj v zime. Potom si pripravím raňajky.

1
porcia
15 minút
príprava

Suroviny

3 g
1  ČL
1  ČL
1 ks
3  hrnčeky
3  PL
podľa chuti
3  PL
2  PL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Rozdrvím alebo pomeliem 10 minút vo vode namočené ľanové semienka a mak. Nastrúham trocha čerstvého zázvoru a jablko. Všetko zmiešam s obilnými vločkami a posypem štipkou mletej škorice. V druhej miske rozmiešam jogurt s mäkkým tvarohom (kto je na sladké, môže pridať kukuričné lupienky, kakaové cereálie a podobne). Osobne nemiešam jogurt s vločkami v jednej miske, mám to rád chrumkavé. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

miros605
Nemám nič proti ranným rituálom kohokoľvek. Avšak Varecha je o receptoch. Nad rámikom kde teraz píšem, je uvedené "Pridaj komentár k receptu". K akému? Veď tu žiadny recept uvedený nie je. Len zoznam položiek ktoré sa v rôznej obmene nachádzajú v každej špajze a ktoré si v rôznych obmenách nasype každý kto chce do misky, zmieša s jogurtom a je po "ptákoch", resp. po raňajkách. V každom recepte viem oceniť aspoň náznak invencie, tvorivosti, ktorá obohatí aj mňa. Takých je na Vareche našťastie veľká väčšina. Tento príspevok však k ním určite nepatrí.
frezia68
@Miros605 :Niekto ani nevie,že ľanové semienka treba pomlieť,alebo rozdrviť.A recept je inšpiráciou pre tých menej tvorivých.Ty si nepridal ani jeden recept,ak nepridám nápad k vylepšeniu receptu,obídem a nemusím haniť.
1x mimy