Zdravá polievka z tekvice Hokkaido

Autor receptu: marienka44

Je to polievka podľa môjho receptu a zdravá preto, lebo neobsahuje múku, len samé vitamíny.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. V hrnci s akutermickým dnom na slnečnicovom oleji zapeníme cibuľu, pridáme pokrájanú mrkvu a pokrájanú tekvicu aj s kožou (predtým dôkladne umyť). Na začiatku lyžicou vyberieme z tekvice zrnká s celým vnútrajškom. Po krátkom podusení (lepšie sa uvolní betakarotén) pridáme prelisovaný cesnak a zalejeme vriacou vodou z varnej kanvice. Následne pridáme ostatné suroviny: pokrájaný petržlen, pokrájaný zemiak, bobkový list, nové korenie. Osolíme a prikryté varíme do zmäknutia. Pred koncom pridáme aj nastrúhaný zázvor (nemusí byť) a čerstvo mleté čierne korenie.
  2. Pomocou ponorného mixéra obsah hrnca rozmixujeme do hladka. Bobkový list a nové korenie predtým vyberieme. Servírujeme pokvapkané olivovým olejom, prípadne s nastrihanou petržlenovou vňaťou. Dochutíme soľou a korením. Dcéra ju jedla s kukuričnými guličkami do polievky, dostať kúpiť v obchodných reťazcoch. Kto má rád pikantné, môže pridať do hrnca kúsok chili papričky. Na zjemnenie sa môže pridať smotana na varenie. Ja nedávam kvôli dcére, ona sa vyhýba mliečnym produktom.