Zázvorový sirup

irenawIrenaw, 50 ročná žena, 25. januára 2012 23:13
Ďalšie jej recepty »

Zázvorový sirupFoto: irenaw

Mám rada všetko zázvorové :O).

15 min
príprava
60-90 min
tepelná úprava

Suroviny

300 g
500 g
500 ml

Postup prípravy

  1. 1

    Zázvor očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Do hrnca dáme vodu a cukor a zahrievame do rozpustenia cukru. Vsypeme zázvor. Po zovretí stíšime plameň tak, aby to vrelo čo najmenej. Varíme 1 - 1,5 hodiny. Ak je zázvor mäkký, uvarený, scedíme ho. Ak sa nám zdá sirup riedky, ďalej ho pomaly varíme na požadovanú hustotu. Necháme vychladnúť a skladujeme v chladničke. Po niekoľkých dňoch a odležaní sirup stratí štipľavosť. Mne osobne chutí aj čerstvý, ale ja som "zázvor pozitív". Najlepší je v kombinácii sóda, ľad, citrón. Niektoré recepty uvádzajú, že sirup sa varí spolu s kyselinou citrónovou. Je to vraj kvôli lepšej konzervácii a v sirupe máte hneď aj kyslú chuť. Mne viac vyhovuje pridať si čerstvý citrón. Ešte sa nestalo, aby sa v chladničke pokazil, samozrejme nie je tam pol roka :o).

ohodnoť recept:
Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist