Zázvorovo-mangová štrúdľa

Luboš Rychvalský
executive chef spoločnosti Trinity Hotels, 22. decembra 2016
Zázvorovo-mangová štrúdľa
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

225 g
60 g
290 g
50 g
100 g
250 g
2 ks
Maslovo-zázvorová mrvenička:
100 g
100 g
100 g
30 g




Postup

  1. 1

    Zázvor ošúpeme a nakrájame na jemné plátky tak, aby sme sa zbavili vlákien. Mango nakrájame na rezance a povaríme na panvici s lyžicou cukru a necháme z neho odpariť čo najviac vody. Dáme vychladnúť.

  2. 2

    Cukor vymiešame s tvarohom a vajíčkami tak, aby sa tvaroh nerozpustil. Vychladnuté rozvarené mango so zázvorom zmiešame s tvarohom. Pláty filo cesta potrieme roztopeným maslom a poukladáme na seba 2 vrstvy.

  3. 3

    Plát cesta posypeme maslovo-zázvorovou mrveničkou. Na mrveničku poukladáme tvarohovo-mangovú zmes. Zabalíme, potrieme maslom a posypeme mrveničkou aj zvrchu. Pečieme v rúre pri teplote 180 °C asi 15 minút. Necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia