Zázvorové pagáčiky

margaretka28 - fotkamargaretka28, 11. januára 2014

Včera sme boli na návšteve u rodičov a mama mala napečené tieto pagáčiky, oprášila starý recept a všetkým nám veľmi chutili, tak som ich Zobraziť celý popisVčera sme boli na návšteve u rodičov a mama mala napečené tieto pagáčiky, oprášila starý recept a všetkým nám veľmi chutili, tak som ich dnes upiekla aj doma, nie sú moc sladké a majú príjemnú zázvorovú príchuť.Postup som nefotila, je veľmi jednoduchý a zvládne to každý :-)

Suroviny

400 g
200 g
2 pl kopcom
pol čl
200 g
42 g
150 ml
50 g
1 ks
 (na potretie)
10 g (pol vrecka)
5 cm




Postup

  1. 1

    Do vlažnéh mlieka rozdrobíme droždie, pridáme trošku múky a cukru a necháme vzísť kvások. Na dosku preosejeme obe múky, pridáme cukor, soľ, kvások, zmäknuté maslo a zohriatu kyslú smotanu (na izbovú teplotu) vajce, strúhaný čerstvý zázvor a aj mletý sušený.

  2. 2

    Zmiesime hladké cesto, ktoré nenechávame kysnúť, ale hned rozvaľkáme a vykrojíme pagáčiky . Uložíme ich na pomastený plech, potrieme rozšľahaným žltkom a necháme kysnúť na plechu 30 minut. Potom upečieme na 200 stupňoch asi 15 -20 minút, záleží od rúry.

Diskusia k receptu

afataga
jej zazvorove, to by ma v pate nenapadlo, ja som trochu zazvorovy maniak, tak isto vyskusam, mas ich krasne, kludne dam aj viac toho zazvoraka :-)
havino
no prosím, parádne, do kysnutého som teda zázvor ešte nedávala a ani by ma nenapadlo, uložím, nech nezabudnem, ale myslím,že isto nezabudnem, som zvedavá na chuť kysnutého a zázvoru, 5*
medovnicek
tak takéto pagáčiky ja veru nepoznám, ten zázvor v nich ma veľmi zaujala, recept si ukladám
luss44
pagáčiky robím všelijaké, ale tieto sú pre mňa neznáme, vyskúšame-uvidíme :) takéto skvelé staré rcp mám rada
jozka2
margaretka28,vyzeraju bajecne,len prosim ta,to su ako zemle?alebo briosky?Zaiste vyskusam len neviem kde ich zaradit.
margaretka28
@jozka2 , ja by som to zaradila skôr medzi koláče, tým, že sú tam kvasnice sú mäkké a majú zázvorovú chuť, dajú sa jesť len tak, skrátka ako pagáčiky :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia