Zázračná orechová torta

Autor receptu: moli

Názov všetko prezrádza...

20
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zhotovíme si piškótové cesto: Žĺtka s vanilínovým a p.cukrom miešame 30 min. ručným mixérom.Asi po 15 minútach po lyžiciach pridávame studenú vodu a za každým ju dôkladne vpracujeme do žĺtkovej masy.Pridáme mleté orechy, múku s práškom do pečiva a na koniec tuhý sneh z bielkov.Cesto vlejeme do dvoch menších (priemer 21cm), alebo jednej väčšej formy vyložených papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na cca 180 stupňoch asi 40 min.
  2. Uvaríme si krém.Vo vodnom kúpeli šľaháme celé 3 vajíčka s p.cukrom cca 20min (od bodu varu vody), až kým hmota mierne neprisýcha na kraje hrnca.Hrniec v tedy vyberieme z vodného kúpeľa a pridáme do hmoty mleté orechy zmiešané s kakaovým práškom, margarín(maslo), Rum a miešame do vychladnutia. Dbáme na to, aby sme krém nevarili v ten čas kým sa nám pečie v trúbe torta, lebo mixovaním krému sa otrasy prenesú na celý sporák a torta nám nenadobudne požadovanú výšku!!!
  3. Keď pečieme v dvoch formách, tak každý vychladnutý korpus prerežeme horizontálne na dve časti.Vtedy krém rozdelíme na 4 časti. Keď pečieme v jednej forme tak korpus prerežeme na 3 časti a krém rozdelíme tiež na 3 časti. Natrieme pláty korpusu krémom, aj zvonka hotovú tortu natrieme krémom.Ozdobíme podľa vlastnej fantázie a môžeme celú posypať mletým orechom.