Rybie závitky

Závitky zo sivoňa a z údeného lososa s dvojfarebnou omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Špenát umyjeme, osušíme a orestujeme na masle. Osolíme a okoreníme.
  2. Hrášok blanšírujeme vo vriacej osolenej vode asi 30 sekúnd, vyberieme, osušíme a orestujeme na masle. Osolíme a okoreníme a rozmixujeme.
  3. Cibuľu, cesnak, zeler a mrkvu nakrájame nadrobno. Do hrnca dáme olivový olej, pridáme nakrájané ingrediencie a opečieme. Pridáme tymian. Všetko podlejeme bielym vínom, zredukujeme a pridáme paradajkový pretlak. Orestujeme a poprášime červenou paprikou. Podlejeme ľubovoľným vývarom. Pridáme skelety kôrovcov, bobkový list, varíme 3 hodiny a prilievame vodu. Precedíme. Do omáčky pridáme soľ, korenie, smotanu a citrónovú šťavu. Prevaríme a zredukujeme na polovicu. Pridáme maslo.
  4. Filety sivoňa vykostíme, odstránime kožu a naukladáme na fóliu vedľa seba. Rybu osolíme a okoreníme. Na filety naukladáme špenát, naň dáme plátky údeného lososa. Vytvarujeme roládu, stiahneme do fólie a na koncoch fóliu zauzlíme napevno. Roládu varíme vo vriacej vode 6–7 minút. Potom ju rozbalíme a obalíme morskou riasou nori.