Rybie závitky
Závitky zo sivoňa a z údeného lososa s dvojfarebnou omáčkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Špenát umyjeme, osušíme a orestujeme na
masle. Osolíme a okoreníme.
- Hrášok blanšírujeme
vo vriacej osolenej vode asi 30 sekúnd, vyberieme, osušíme a orestujeme na masle. Osolíme
a okoreníme a rozmixujeme.
- Cibuľu, cesnak, zeler a mrkvu nakrájame nadrobno. Do hrnca dáme olivový olej,
pridáme nakrájané ingrediencie a opečieme.
Pridáme tymian. Všetko podlejeme bielym vínom, zredukujeme a pridáme paradajkový pretlak. Orestujeme
a poprášime červenou paprikou. Podlejeme ľubovoľným vývarom. Pridáme skelety kôrovcov, bobkový list, varíme 3 hodiny a prilievame vodu.
Precedíme. Do omáčky pridáme soľ, korenie,
smotanu a citrónovú šťavu. Prevaríme a zredukujeme na polovicu. Pridáme maslo.
- Filety sivoňa vykostíme, odstránime kožu
a naukladáme na fóliu vedľa seba. Rybu osolíme a okoreníme. Na filety naukladáme špenát, naň dáme plátky údeného lososa. Vytvarujeme roládu, stiahneme do fólie a na koncoch fóliu
zauzlíme napevno. Roládu varíme vo vriacej vode
6–7 minút. Potom ju rozbalíme a obalíme morskou riasou nori.
|