Závitky z lososa so šafranovou polentou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dobre vychladeného lososa rozmixujeme v mixéri spolu so soľou, s mletým čiernym korením, nasekanou čili papričkou, so žĺtkami a s creme fraiche na jemnú masu. Na morskú riasu rozotrieme rozmixovaného lososa a do stredu položíme údeného lososa a zrolujeme. Stiahneme potravinárskou fóliou a v pare pri 85°C paríme 12 až 15 minút.
  2. Omáčka: Do menšieho hrnca dáme rybí vývar, smotanu a varíme 5 minút. Pridáme kôrky zbavený hriankový chlieb a varíme ďalšie 3 minúty. Nakoniec pridáme studené maslo, šťavu rozmixujeme dohladka, pridáme nakrájanú pažítku, dochutíme likérom, soľou a korením.
  3. Pak choi zbavíme hrubých stoniek a krátko podusíme na masle. Osolíme a okoreníme. Krevety opekáme na olivovom oleji spolu s cesnakom 4–5 minút. Osolíme a okoreníme.
  4. Polenta: V hrnci rozvaríme vývar spolu s trochou šafranu, do ktorého za stáleho miešania pridáme postupne polentu. Varíme päť minút, primiešame maslo a podľa chuti osolíme a okoreníme.