Závitky starého Cibuliara

mnamnam - fotkamnamnam, 26. januára 2012

Tento recept je z kuchárskej knihy Pštros v našej kuchyni. Pštrosa som ešte nepripravovala, ale robím podľa receptov hovädzie aj bravčové mäso.

4
porcie

Suroviny

4 ks väčšie plátky
1 ks
3 PL
50 g
2 PL
(červené, zelené, biele) nahrubo pomletá
2 PL
4 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme plnku. Olúpanú cibuľu nadrobno nakrájame, zmiešame so strúhankou, na malé kocky nakrájanou šunkou a horčicou.

  2. 2

    Plátky mäsa z oboch strán naklepeme, potrieme pripravenou plnkou, zrolujeme a obtočíme kuchynskou niťou. Povrch posolíme, posypeme nahrubo mletými koreninami a ešte obalíme v hladkej múke.

  3. 3

    Opečieme na panvici v rozohriatom oleji. Podlejeme vodou, alebo vývarom a dusíme. Počas dusenia závitky obrátime a znovu podlejeme. Nakoniec zmiešame lyžičku masla s lyžicou hladkej múky a šťavu týmto zahustíme. Krátko povaríme a dochutíme soľou. Prílohy: zemiakové hranolky, ryža, cestoviny.

Diskusia k receptu

viera1
Výborné,len doporučujem cibuľu opražiť alebo blanšírovať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia