Závin z mletého morčacieho mäsa (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Nebola som si ista, ci maso ktore mam bude dobre na pecenie. Preto som sa rozhodla ho pomliet a upravit ho tymto sposobom.
6 porcií |
20 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Pouzila som styri horne stehna z morky, ktore som vykostila a maso som zomlela.
- K masu som pridala pokrajanu poprazenu cibulu s cesnakom, vajicka, nasekanu petrzlenovu vnatku, struhanku, sol a cerstvo pomlete korenie styroch farieb. Vsetko som spolu premiesala.
- Na spodnu cast cesta som najprv ulozila cast masovej plnky. Na plnku som potom dala na platky nakrajany syr a ribezlovy dzem.
- Syr s dzemom som zakryla dalsou castou masovej plnky.
- Roladu som potom zabalila do cesta a vrch rolady som potrela rozslahanym vajickom. Z uvedeneho mnozstva mi vysli tri rolady. Pouzila som mrazene listkove cesto, ktore uz bolo vyvalkane na rozmer 25/30cm. Rolady som piekla vo vyhriatej rure 180C 35 minut.