Závin z mletého morčacieho mäsa (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Nebola som si ista, ci maso ktore mam bude dobre na pecenie. Preto som sa rozhodla ho pomliet a upravit ho tymto sposobom.

6
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pouzila som styri horne stehna z morky, ktore som vykostila a maso som zomlela.
  2. K masu som pridala pokrajanu poprazenu cibulu s cesnakom, vajicka, nasekanu petrzlenovu vnatku, struhanku, sol a cerstvo pomlete korenie styroch farieb. Vsetko som spolu premiesala.
  3. Na spodnu cast cesta som najprv ulozila cast masovej plnky. Na plnku som potom dala na platky nakrajany syr a ribezlovy dzem.
  4. Syr s dzemom som zakryla dalsou castou masovej plnky.
  5. Roladu som potom zabalila do cesta a vrch rolady som potrela rozslahanym vajickom. Z uvedeneho mnozstva mi vysli tri rolady. Pouzila som mrazene listkove cesto, ktore uz bolo vyvalkane na rozmer 25/30cm. Rolady som piekla vo vyhriatej rure 180C 35 minut.