Zavárané Vianočné klobásy (fotorecept/

danculka - fotkadanculka, 8. decembra 2010
Zavárané Vianočné klobásy  (fotorecept/
Foto: danculka

Nebudem písať recept,ako ich urobiť,to sme mali aj minule dala ho @mamina2,ale ako z nich odložiť na horšie časy a neplatiť za elektrinu,keď budú Zobraziť celý popisNebudem písať recept,ako ich urobiť,to sme mali aj minule dala ho @mamina2,ale ako z nich odložiť na horšie časy a neplatiť za elektrinu,keď budú uložené v mrazničke.Dôchodcovia musia viac rozmýšľať ekonomickejšie,ja sa začínam vracať do doby , keď mrazničky boli veľmi málo,všatko sa zaváralo...ponúkam nie náročný recept.

100 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Keď robíte klobásy a myslíte na to ,že ich budete odladať,buď si hneď urobíte malé a vložíte do pohára koľko vojde,ja som točila ,do zaváracieho pohára a pridala som 2 lyžičky vody.

    Zavárané Vianočné klobásy  (fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    Uzavreka som víčkom s červenou gumičkou a zapla sponu.Niektoré víčka som dávala aj šroubovacie.Sterilizovala som 90 minút,tak aby voda v hrnci pomali vrela.

    Zavárané Vianočné klobásy  (fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    Takto vyzerajú už vychladnuté,žiadna návšteva Vás neprekvapí.

    Zavárané Vianočné klobásy  (fotorecept/ - obrázok 3

Diskusia k receptu

tetrisss
Veru, mas pravdu, a este aj v mraznicka velmi klobasam nasvedci, takto zavarali klobasy nase mamy a ja som najviac z tohto mala rada tu stavu v pohari vytecenu, mnam. :)
danculka
A najlepšia je keď sa pohár zatára a vydrží, až kým nie sú nové zemiačiky,pravda tetrisss
klaura
veru, presne takto ich zavárala moja svokra ...
helca103
veru dobrý nápad takto to robila aj moja stara mama už len klobásky chýbaju :-)
helca103
veru dobrý nápad takto to robila aj moja stara mama už len klobásky chýbaju :-)
danculka
Mám rôzne recepty od svojej mamky,staré okolo 50 rokov,budem ich pomali davať na varechu.Ďakujem za komentáre...
hubarka35
Dakujem za dobre recepty-rady,v mrazaku zavadzaju tie klobasy,nabuduce urobim takto...
danculka
Zavadzajú a musia sa dobre zabaliť ,aby nezapáchalo iné dymom,najlepšie,keď je na údeninu zvlášť mraznička.
mariet1
Takto som si v dávnych časoch robila pochúťku na dovolenku a vydržali aj v lete, v pohode. Je to super návod. Vďaka za oprášené spôsoby konzervovania.
mgut
danculka, netreba mat zvlašt mrazničku,len ich treba naozaj dat do dobrých mikrot.sáčkov,ja to robím roky a vydržia dlho.Nám z pohárov tak nechutia.
danculka
Doteraz som dávala aj ja do mrazničky ,aj deťom,ale teraz každý má svoju domácnosť,a mne sa zdá luxus ťahať veľký mrazák aj finančne,takto si zavarím 25 pohárov a 25 klobás mi nezaberie miesto v mrazničke ktoré použijem na niečo iné.
katamama
Danculka, sem s tými receptami od tvojej mamky. Ak sú ako je tento, beriem!
katkap
ja som tiež takto zavárala ale ešte som pridala kýslu kapustu do pohára je to výborne cez leto so zemiakmi,nám všetkým najviac chutila tá kapusta
danculka
Aj tak robím,toto som chcela ukázať,len samotnú klobásu,ktorú môžeš použiť na jednohubky atd...
používateľ nemá avatar
mb
mb
raz znamy po ture vytiahol takto zavarane klobasy. on ich vsak zavaril aj s kyslou kapustou. velmi pochutilo.
aroooo
Takto sme zavárali údené klobásy aj mi po zabíjačke,do 7 dcl pohára sa zmestila cca 5 ks,vodu doliať do asi 2 cm/ako boli dole tie ryhy / a zavariť stačí 20 min. aby chytilo viečko.Takto sa zavárala aj domáca údená šunka,ktorá sa nakrájala na väčšie kusy,ktoré sa spratali do pohára,zas trochu vody a v lete po práci na záhrade to bolo niečo vynikajúce-nebolo to také suché no mňam .A raz po zabíjačke sme mali vyše 20 litr.hrniec zabíjačkovej kapustnice, mama v nemocnici ja študentka s mladšou sestrou sama doma,aby sa to nepokazilo,dala celé ohriať na šporák,obrala mäso z kostí,zamiešala do kapusty,naplnila zaváracie poháre,vysterilizovala aby chytilo viečko a to bola cez leto bašta,len ohriať a jesť.
js9mxd
Já mám jednu skúsenosť, že keď sa zavára mäso, tak sa musí sterilizovať aspoň 3 hodiny. Už som vyhodil pokazené klobásy aj bravčové vo vlastnej šťave. Potom mi poradila moja mama a od toho času skoro 100%-ná úspešnosť.
danculka
Keď zaváram čerstvé mäso,tak sterilizúvam2x po 1,1/5 hod, nakoľko klobásy sú už zaúdené,tak len 1,1/2 hod´,to by sami museli pokaziť aj na palici v komore...ja len aby nevyschli ich zaváram.
mery8658
Je to výborne cez leto na dovolenke, ja som to robievala do plechoviek a varilo sa to 2 hodiny v sklennych fľašiach treba sterilizovať 2,5 hodiny. Nakladala som aj segedynsky guľaš, šunku, pašteky cez leto to boli chuťovky pri mori. nikdy sa nic nepokazilo a najpodstatnejšie je že otvorite a papkate a z mrazničky je potrebne rozmrazit a uvariť.
ejmepb
Aj ja robím s kapustou, ale najlepší spôsob odkladania klobás, ktorý už používam veľa rokov, je naložiť tak akurát vysušené klobásy do zaváracích pohárov zavíčkovať a vzduch vysať kompresorom. Aj o rok sú lepšie ako boli keď sme ich odkladali.
mery8658
Nechapem ako sa da vysať vyduch zo zavíčkovaného pohára.
ejmepb
Poháre sú obyčajné, mám odskúšané aj zakrúcacie, mám zariadenie ktoré mi urobil brat z kompresora starej chladničky. Zavíčkovaný pohár sa vloží pod nádobu z ktorej sa vysáva vzduch. Techn.zdatnejší muži by to iste vedeli, ak si niekde preštudujem ako mám pridávať na varechu tak to nafotím a pridám. Ja tak odkladám aj údenú slaninu, škvarky, orechy.
danculka
No to by bolo perfektné,lebo tam by mali zostať ,ako čerstvé moc dlho ,dík...
slavnicanka
20.min.je málo na zaváranie klobás,je to predsa len surové maso,mne sa vlani pokazili všetky poháre,tento rok som dala do pary na 90min.a sú v pohode.
zlato43
Dekuji, toto jsem hledala.Udila jsem cabaj klobasy a je jich moc, tak chci asi polovicku zavarit do masovek. Jestli dobre rozumim, nalije se 2 polevkove lzice vody do sklenice s klobasy, zavre a sterilizuje 90 minut. Zkusim to a pak dam vedet.
abdul
Mierne oživím túto staršiu tému a opýtam sa skúsenejších :
Má niekto skúsenosti s ukladaním vymrznutých a vyúdených klobás do kameninového súdka pôvodne používaného na kapustu ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia