Zavárané kyslé uhorky

vikulqa - fotkavikulqa, 7. septembra 2014
Zavárané kyslé uhorky
Foto: vikulqa

Moje prvé zaváranie uhoriek :P

12
porcií
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

12 fliaš - 0,7dl :
4,5 kg
10 ks
1 bal.
1  bal.
Nálev na jednu 0,7 dl fľašu:
2 PL
1 ČL
1 dl
Ostatné:
podľa chuti
Nálev na 12 fliaš:
24 PL
12 ČL
1200 ml




Postup

  1. 1

    Uhorky dôkladne umyjeme, zbavíme stopiek. Pripravíme si fľaše. Na dno fľaše dáme korenia a cibuľu, poprípade feferónky a ukladáme uhorky. Pri ukladaní uhoriek dbáme na to aby sa ich tam zmestilo čo najviac.

    Zavárané kyslé uhorky - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme nálev: cukor, Deko, ocot a dolejeme vodou do 4 L. Po zovretí nálevu ním plníme pripravené fľaše. Uzavrieme a vysterilizujeme v hrnci vystlanom utierkou vo vriacej vode cca 5-8 min. Necháme vychladnúť. ( Ja som ich rovno šupla do špajzičky )

  3. 3

    Z tohto množstva mi vyšlo 12 kusov sedemdeciek. Pridala som aj ingrediencie na 1 fľašu, ak by niekto chcel robiť viac alebo menej. Do pár fliaš som nakrájala aj červenú cibuľu a celé uhorky mám teraz ružové :P :D Vyzerá to celkom zaujímavo :D Mne veľmi chutia :)

    Zavárané kyslé uhorky - obrázok 3
  4. 4

    Ostala mi ešte cuketa, tak som zavarila aj tú, no sama som zvedavá ako to bude chutiť :P

    Zavárané kyslé uhorky - obrázok 4

Diskusia k receptu

jujoska
niekde si pisala, ze fotit fotopostupy ta nikto nedonuti. Zato ociapockovane pohare fotis tusim rada :-D ... Mileeee :-D
Nic v zlom, si sikovna
izabella929
tiež sa pridávam k predošlému komentu...krásne pripravené uhorky a šikovná gazdinka...)
vikulqa
@jujoska ak si všimnes mám k 2 receptom fotopostup :) a hej fotila som, ved sama som bola hotova ze sa mni to vobec podarilo :D
sovka62
Neviem, aký postup by bolo potrebné fotografovať. Poloplné fľaše s uhorkami, či hrniec s nálevom? Podľa mňa je z receptu všetko jasné.
Aj ja meriam cukor, nakladač a ocot na fľaše, ale nepaprem sa s nálevom. Nadávkujem suché do každej fľaše, prilejem vodovodu, zavriem a šup sterilizovať. (Lebo nálev je potvora, raz chýba, raz zvýši.)
vikulqa
@sovka62 takže nálev nevaríš??? fiha to je zaujimave...to by mi asi aj viac vyhovovalo par krat som sa fajne popalila....
sovka62
Nie, nevarím, do pohárov nalyžicujem cukor a nakladač, nameriam ocot, dolejem vody skoro do plna, zavriem a sterilizujem.
sovka62
A ešte niečo, cukru dávam len jednu polievkovú lyžicu a octu tri švrte deci, sú výborné, sladkokyslé.
tatty
Sovka, robím podľa teba od minulého roku, postup aj suroviny a sú vynikajúce. Ak zavárame na chalupe, sterilizujem v rúre, ak doma, šupnem do umývačky. Ten spôsob je úžasný nielen preto, že je takmer bezpracný, ale ako uhorky dozrievajú, tak ich dávame do pohárov, hoci denne. Niekedy sme mali 2-3 poháre, dokonca, raz som zavárala jeden :-)..to bol už posledný, úplne posledné uhorky. Pretože nálev sa nevarí, je to celkom jedno, či robíš 2 poháre, alebo 20, nič nezostane ani nechýba.
mm13
Davas aj Deko? a sol? idem prvy krat zavarat tak skusim tvoju metodu ta sa mi zda najpraktickejsia @Sovka62 (8.9.2014 22:28)

frezia68
Tiež robím podobne,nevarím nálev,ale pridávam do fľaše nasledovne : varecha.pravda.sk/recepty/nakladane-uhorky-sladkokysle/81...
Nemám fotopostup,ale je to veľmi jednoduché a ak si na fľašu napíšeš,koľko si dala cukru,octu ( môžeš robiť viac spôsobov ),pri degustácii ohodnotíš,ktorý spôsob vyhovuje a najviac chutí a potom už budeš len každý rok opakovať ten najchutnejší recept pre Teba.
1x mm13




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia