Zaváraná pečená paprika

Zaváraná pečená paprika (fotorecept)

Autor receptu: tetuska

Neviem odkiaľ už mám tento recept, ale táto paprika je vynikajúca, Je výnimočná tým, že je pečená a keď postojí dlhší čas sa prejaví jej plná chuť. Je to s ňou podobne ako s uhorkami. Papriky si urobíte, koľko chcete, mne z množstva 4 kg vyšlo 6 pohárov 500 ml, paprika sa spečie, takže nemajte veľké oči.

6 pohárov
porcií
5 minút
príprava
45 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 250 °C, vyložíme papierom na pečenie a poukladáme papriky. Sledujeme ich stav, akonáhle začnú maknúť a černieť, otočíme ich naopak a pokračujeme v pečení, až kým nebudú celkom mäkké.
  2. Mali by vyzerať ako na tomto obrázku a potom ich vyberieme a dáme do uzatvárateľnej nádoby, aby sa sparili a dobre sa lúpali. Necháme ich tam chvíľočku a potom z nich šupku olúpeme, ide to rýchlo.
  3. Následne naukladáme do fliaš, ja som dávala do 500 ml a nálev som prerátala na polovičky. Zasypeme sypkými surovinami na nálev, dolejeme studenou vodou, navrch dáme 1 PL oleja a sterilizujeme už len krátko od bodu varu 5-7 minút, aby chytilo viečko.
  4. Dobrú chuť, priatelia. Verím, že Vám zachutí a nezostane len pri čítaní receptu, vyzerá to zložito, ale verte, že je to jednoduché. Zaujímavé by bolo odskúšať kombináciu viacerých farieb, ale k tomu som sa už nedostala.