Údený pstruh

Zaúdený pstruh s mangovým čatní

Autor receptu: redakcia

Ľahké mäsko z vôd. A keďže sú vody rôzne – sladké, slané, stojaté, zurčiace, s rôznymi rastlinami a živočíchmi – nuž aj tie ryby majú storaké chute. Stačí opiecť a kráľovská dobrota je na stole; vždy iná. Navyše zdravá a ľahko stráviteľná. Žiaľ, rybám na slovenskom tanieri sme veľa dlžní. A tak rád volám doma i v našej hotelovej reštaurácii: „Hurá na ryby!" K udici i k stolu.

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Mangové čatní: Mango očistíme, nakrájame na malé kocky, ochutíme medom, soľou, čili papričkou, olivovým olejom a necháme odležať.
  2. Pstruhy vykostíme, zbavíme plutiev a upravíne na filety, ktoré osolíme a okoreníme. Filety opečieme na masle s olejom a necháme odležať.
  3. Na jednu filetu pstruha dáme mangové čatní a navrch položíme druhú filetu. Takto pripravíme 4 porcie. Zaúdime pomocou údiacej pištole, do ktorej sme k pilinám primiešali zelený čaj.