Zasnežené srdiečka fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 11. decembra 2010
Zasnežené srdiečka (fotorecept)
Foto: alexdidi

Tento recept patrí u nás už roky k vianočnej tradícii.

30
porcií
20 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
150 g, mleté
250 g
200 g (palmarin)
150 g
2 ks
 štipka
Dokončenie:
1 ks
 jemný




Postup

  1. 1

    Do misy preosejeme múku, pridáme cukor, oriešky, soľ, žĺtka a maslo pokrájané na kúsky. Rýchlo vypracujeme cesto, zabalíme do mikroténového sáčka a uložíme aspoň na 1 hodinu do chladničky. Ja vypracovávam cesto pomocou jednorázových gum. rukavíc na ktoré sa tak nelepí ako na ruky. Okrem toho sa dajú použiť aj niekoľkokrát.

    Zasnežené srdiečka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a vykrajujeme srdiečka.

    Zasnežené srdiečka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V polovici srdiečok vykrojíme ešte aj malé srdiečko. Bielok trochu prešľaháme vidličkou a pomocou štetca ním potrieme srdiečka s otvorom. Ihneď namočíme do kryštálového cukru. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a upešieme.

    Zasnežené srdiečka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po vychladnutí spájame plné srdiečko so srdiečkom s otvorom malinovým(alebo iným) džemom.

    Zasnežené srdiečka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zvyknem robiť dvojitú dávku a okrem srdiečok robím aj rohlíčky obalené v zmesi práškového a vanilkového cukru.

    Zasnežené srdiečka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

evanaaa
Ozaj pekné, ten trik s rukavicami je dobrý, vyskúšam, cukor sa na srdiečkach neroztopil. ako vidím.
alexdidi
Nie, cukor sa neroztopí a i keď ide vlastne o klasiku, ten cukor im dodá takú malú zaujímavosť, že vyzerajú ako zasnežené, čo Vianociam pristane.
marienka44
@alexdidi ,je to asi linecke cesto, podobne robim kolieska s otvorom a pocukrovane. Uz mam napecene v krabiciach asi 7 druhov sucheho peciva, neviem, ci toho nechystam vela, každý chce chudnut. :-)
alexdidi
@marienka44 , ja ani neviem presne, či aj tie cestá s orechami, mandľami sú linecké, ale to je vlastne jedno...áno, toto cesto je klasika, ale tým "zasnežením" sú zaujímavejšie...tiež už mám 5 druhov suchého pečiva a ešte chystám aspoň raz toľko, plus torta a nejaké plnkové....myslím, že sa minie, vnuci už teraz mlsajú vo veľkom....
anina43
krásne srdiečka, dobrý nápad spracovávať cesto v jednorázových rukaviciach, neznášam polepené prsty. pre zvýraznenie chuti orieškov alebo orechov v ceste doporučujem ich jemne popražiť na panvici, vychladené potom spracovať v ceste




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia