Zasnežené hviezdy fotorecept

sweetlaab - fotkasweetlaab, 2. januára 2016
Zasnežené hviezdy (fotorecept)
Foto: sweetlaab

Tieto jednoduché hviezdy sú alternatívou k nemeckému vianočnému pečivu (Zimtsterne), ktoré je aj v magazíne Woman & Home. Sú zmesou mandlí, pomaranča so škoricovou Zobraziť celý popisTieto jednoduché hviezdy sú alternatívou k nemeckému vianočnému pečivu (Zimtsterne), ktoré je aj v magazíne Woman & Home. Sú zmesou mandlí, pomaranča so škoricovou príchuťou. Viac na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/01/snow-stars-zasnezene-hviezdy- etoiles.html

20
porcií
60 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
2 PL
350 g
100 g nastrúhaná
300 g pomleté
2 ČL
Na pomastenie plechu:
2 PL
Na posypanie:
100 g pomleté




Postup

  1. 1

    Vyšľahajte vaječné bielky s citrónovou šťavou až do tuhej peny, postupne pridajte cukor a potom šľahajte sneh na horúcom vodnom kúpeli, aby spevnel. Jednu tretinu snehu odložte do inej nádoby.

    Zasnežené hviezdy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmiešajte pomarančovú kôru, škoricu a mleté mandle so zvyšným snehom na tuhé cesto. Zakryte fóliou a uložte do chladu (alebo dajte do mrazničky na niekoľko minút), pokiaľ spevnie cesto.

    Zasnežené hviezdy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyvaľkajte cesto na 1 cm hrubú vrstvu na doske posypanej s pomletými mandľami. Ak vyvaľkanie nie je možné, spravte vrstvu stlačením cesta prstami. Pomocou hviezdovej formičky vyrežte hviezdy, v prípade potreby znovu vyvaľkajte novú vrstvu.

    Zasnežené hviezdy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pomocou cukrárskeho vrecka naneste sneh na povrch každej hviezdy, ak potrebné použite malý nôž na uhladenie snehu.

    Zasnežené hviezdy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pomocou noža, pozorne preneste hviezdy na pomastený plech, ktorý potom dajte do predhriatej rúry na 180 °C a pečte hviezdy asi 10 minút pokiaľ spodná vrstva zhnedne, ale sneh by mal zostať biely.

Diskusia k receptu

nika72
no to môže byť dobrééééé a voňavé s tou pomarančovou kôrou .... :)ukladam do KK




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia