Mäsový nákyp
Zapekaný koláč cottage pie z Írska
Autor receptu: redakcia
Postup- Zo zemiakov uvarených v osolenej
vode pripravíme s maslom a mliekom
kašu, vmiešame do nej na kocky pokrájaný ementál, žĺtky, pokrájanú petržlenovú vňať, podľa chuti osolíme a okoreníme. Nakoniec vmiešame tuhý sneh vyšľahaný
z bielkov.
- Na spodok maslom vymastenej a strúhankou vysypanej hlbšej zapekacej misy (alebo, pre krajší efekt, do niekoľkých menších okrúhlych foriem) rozložíme pokrájané pečené bravčové mäso.
- Na mäso navrstvíme pripravenú zemiakovú kašu pomocou cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Potrieme žĺtkom rozšľahaným s troškou vody.
V predhriatej rúre pečieme
15–20 minút, kým sa nevytvorí
zlatistá kôrka.
|