Mäsový nákyp

Zapekaný koláč cottage pie z Írska

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Zo zemiakov uvarených v osolenej vode pripravíme s maslom a mliekom kašu, vmiešame do nej na kocky pokrájaný ementál, žĺtky, pokrájanú petržlenovú vňať, podľa chuti osolíme a okoreníme. Nakoniec vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.
  2. Na spodok maslom vymastenej a strúhankou vysypanej hlbšej zapekacej misy (alebo, pre krajší efekt, do niekoľkých menších okrúhlych foriem) rozložíme pokrájané pečené bravčové mäso.
  3. Na mäso navrstvíme pripravenú zemiakovú kašu pomocou cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Potrieme žĺtkom rozšľahaným s troškou vody. V predhriatej rúre pečieme 15–20 minút, kým sa nevytvorí zlatistá kôrka.