Zapekaný karfiol

Zapekaný karfiol
petravoskaPetravoska, recept pridal: 3. marca 2011 9:00Ďalšie jeho recepty

Tento recept som sa naučila od svojej svokry a patrí medzi najobľúbenejšie jedlá môjho manžela. Detičkám chutí veľmi ( z vlastných skúseností) a pritom nie je vôbec náročný na prípravu.

Suroviny

5-6
porcií
20-30
minút
príprava
50 min.
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

Karfiol si rozoberieme na ružičky a oblanšírujeme (5-7 min.) ho. Necháme chvíľu vychladnúť. Pripravíme si pekáč, na ktorého dno nalejeme trošku oleja. Keď karfiol vychladne ružičky rozoberieme na drobno a ukladáme do pekáča.

Do mlieka pridáme vajcia, soľ a vegetu (kurkuma vo vegete pridá jedlu krásnu žltkastú farbu). Poriadne rozmiešame, aby sa mlieko a vajcia prepojili. Nalejeme na karfiol a dáme zapiecť. Je vhodné istý čas piecť zakryté (ostane šťavnatejší), kým zmes vajec a mlieka struhne a potom dopiecť odkryté. Ale dá sa to piecť aj celý čas odkryté.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

13 komentárov k receptu
  • morenajea, 3. marca 2011 o 11:13
    nádhera, to musím skúsiť


  • michsamant, 3. marca 2011 o 11:54
    pekneee


  • perla61, 3. marca 2011 o 12:10
    potešila si ma, lebo ja som ho doteraz robila vždy s tzv. odpaľovaným cestom ale takto je to jednoduchšie. Ešte raz ďakujem.


  • janazjarku, 3. marca 2011 o 12:11
    Robievam podobne zapekaný karfiol, ale namiesto mlieka dávam kyslú smotanu, vrch posypem strúhankou a obložím tenkými plátkami masla :-)


  • kata50, 3. marca 2011 o 13:16
    Vyzerá vynikajúco. Krásne prepečený. Navrhujem pred koncom pečenia hrubo postrúhať syr.


  • lyali, 3. marca 2011 o 14:17
    Tak takto pripravený karfiol som milovala u svojej starkej!!! KK


  • petravoska, 3. marca 2011 o 14:20
    @kata50 , syr aj iné dobroty sa dajú pridať... už som skúšala, ale toto je tá najjednoduchšia verzia :)


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 6 komentárov)
  • marcy, 3. marca 2011 o 15:23
    výborný recept,ďakujem....ako dieťa som u babky jedávala v brotvanke zapečený karfiol ako nákyp :-) bola tam aj ryža,aj na krížalky zemiaky...veľmi to spolu ladilo..Neviem,čo bolo pojidlo.....maminka zomrela,snáď niekto niečo podobné jedával


  • evanaaa, 3. marca 2011 o 16:02
    Ja som začala pridávať ku karfiólu aj brokolicu a zalejem to buď tou smotanou a vajcom, alebo spravím bešamel, dám doň žĺtok, sneh z bielka , dochutím a zmiešam to spolu. Je to potom ako nákyp.


  • jarunka, 3. marca 2011 o 22:02
    Jednoduche a dobre jedlo. Moze sa to at aj do muffinovych formiciek


  • cica2, 6. marca 2011 o 21:52
    výborná mňamka!


  • katka7763, 10. marca 2011 o 17:49
    Ozaj dobrý typ na pôstne jedlo, akurát tak na vrch ešte trochu syr


  • modrykamen, 3. marca 2014 o 08:01
    Chutné a netreba pracne vyprážať. A najlepší je takto, akoby na prírodno, netreba zbytočne pridávať veľa korenín. Akosi sme zabudli variť s mliekom, vlastne najčastejšie využívame smotanu (aj ja, ale som sa vrátil k receptom starých mám a maminiek a je to naozaj veľmi chutné).



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist