Zapekaný karfiol

Zapekaný karfiol
petravoskaPetravoska, recept pridal: 3. marca 2011 9:00Ďalšie jeho recepty

Tento recept som sa naučila od svojej svokry a patrí medzi najobľúbenejšie jedlá môjho manžela. Detičkám chutí veľmi ( z vlastných skúseností) a pritom nie je vôbec náročný na prípravu.

Suroviny

5-6
porcií
20-30
minút
príprava
50 min.
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Karfiol si rozoberieme na ružičky a oblanšírujeme (5-7 min.) ho. Necháme chvíľu vychladnúť. Pripravíme si pekáč, na ktorého dno nalejeme trošku oleja. Keď karfiol vychladne ružičky rozoberieme na drobno a ukladáme do pekáča.

2

Do mlieka pridáme vajcia, soľ a vegetu (kurkuma vo vegete pridá jedlu krásnu žltkastú farbu). Poriadne rozmiešame, aby sa mlieko a vajcia prepojili. Nalejeme na karfiol a dáme zapiecť. Je vhodné istý čas piecť zakryté (ostane šťavnatejší), kým zmes vajec a mlieka struhne a potom dopiecť odkryté. Ale dá sa to piecť aj celý čas odkryté.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (4,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • morenajea, 3. marca 2011 o 11:13
    nádhera, to musím skúsiť


  • michsamant, 3. marca 2011 o 11:54
    pekneee


  • perla61, 3. marca 2011 o 12:10
    potešila si ma, lebo ja som ho doteraz robila vždy s tzv. odpaľovaným cestom ale takto je to jednoduchšie. Ešte raz ďakujem.


  • janazjarku, 3. marca 2011 o 12:11
    Robievam podobne zapekaný karfiol, ale namiesto mlieka dávam kyslú smotanu, vrch posypem strúhankou a obložím tenkými plátkami masla :-)


  • kata50, 3. marca 2011 o 13:16
    Vyzerá vynikajúco. Krásne prepečený. Navrhujem pred koncom pečenia hrubo postrúhať syr.


  • lyali, 3. marca 2011 o 14:17
    Tak takto pripravený karfiol som milovala u svojej starkej!!! KK


  • petravoska, 3. marca 2011 o 14:20
    @kata50 , syr aj iné dobroty sa dajú pridať... už som skúšala, ale toto je tá najjednoduchšia verzia :)


  • marcy, 3. marca 2011 o 15:23
    výborný recept,ďakujem....ako dieťa som u babky jedávala v brotvanke zapečený karfiol ako nákyp :-) bola tam aj ryža,aj na krížalky zemiaky...veľmi to spolu ladilo..Neviem,čo bolo pojidlo.....maminka zomrela,snáď niekto niečo podobné jedával


  • evanaaa, 3. marca 2011 o 16:02
    Ja som začala pridávať ku karfiólu aj brokolicu a zalejem to buď tou smotanou a vajcom, alebo spravím bešamel, dám doň žĺtok, sneh z bielka , dochutím a zmiešam to spolu. Je to potom ako nákyp.


  • jarunka, 3. marca 2011 o 22:02
    Jednoduche a dobre jedlo. Moze sa to at aj do muffinovych formiciek


  • cica2, 6. marca 2011 o 21:52
    výborná mňamka!


  • katka7763, 10. marca 2011 o 17:49
    Ozaj dobrý typ na pôstne jedlo, akurát tak na vrch ešte trochu syr


  • modrykamen, 3. marca 2014 o 08:01
    Chutné a netreba pracne vyprážať. A najlepší je takto, akoby na prírodno, netreba zbytočne pridávať veľa korenín. Akosi sme zabudli variť s mliekom, vlastne najčastejšie využívame smotanu (aj ja, ale som sa vrátil k receptom starých mám a maminiek a je to naozaj veľmi chutné).



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Cuvée ringloty 2014
Ringlota určite nie je kráľovnou našich sadov, je to však šťavnaté a chutné ovocie.

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist