Zapekaný karfiol

petravoskaPetravoska, 36 ročná žena, 3. marca 2011 9:00
Ďalšie jej recepty »

Tento recept som sa naučila od svojej svokry a patrí medzi najobľúbenejšie jedlá môjho manžela. Detičkám chutí veľmi ( z vlastných skúseností) a pritom nie je vôbec náročný na prípravu.

5-6
porcií
20-30 min
príprava
50 min. min
na 200 °C

Suroviny

1 ks, stredne veľký
1 l
5 ks
 alebo solčanka

Postup prípravy

  1. 1

    Karfiol si rozoberieme na ružičky a oblanšírujeme (5-7 min.) ho. Necháme chvíľu vychladnúť. Pripravíme si pekáč, na ktorého dno nalejeme trošku oleja. Keď karfiol vychladne ružičky rozoberieme na drobno a ukladáme do pekáča.

  2. 2

    Do mlieka pridáme vajcia, soľ a vegetu (kurkuma vo vegete pridá jedlu krásnu žltkastú farbu). Poriadne rozmiešame, aby sa mlieko a vajcia prepojili. Nalejeme na karfiol a dáme zapiecť. Je vhodné istý čas piecť zakryté (ostane šťavnatejší), kým zmes vajec a mlieka struhne a potom dopiecť odkryté. Ale dá sa to piecť aj celý čas odkryté.

ohodnoť recept:
Hlasovali 4 ľudia (4,8 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist