Zapekaný karfio

Zapekaný karfiol so syrom a švábskymi špeclami (fotorecept)

Autor receptu: capko

Mám strašné rád zapekaný karfiol a tie švábske špecle so syrom dodali tomu ohromnú chuť. Oplatí sa to skúsiť.

8
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 200°C °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Karfiol rozoberieme na ružičky a uvarime 5 minút v vriacej vode. Petržlenovú vňať nakrájame na drobno.
  2. Vajcia rozmiešame s vňaťou, soľou, korením a vegetou.
  3. Zapekaciu misu natrieme z vnútra dobre maslom. A rovnomerne ukladáme karfiol, špecle a mozzarellu.
  4. Na zaver polejeme po celej ploche pripravenými vajciami a na vrch dáme zvyšok masla. Dáme do horúcej rúry na 200 °C zapiecť na 45 minút.
  5. Po tej dobe to vonia po celej kuchyni. Vytiahneme necháme trochu vychladnúť.
  6. Krájame na kocky a dáme na taniere. Obed je hotový.